BİTLİS - Şuurlu Öğretmeler Derneği Bitlis Şubesi, geçtiğimiz Pazar günü Van’da BDP’li çetelerce tesettürlü 5 bayana yönelik yapılan sözlü ve fiili saldırıyı lanetle kınadı. 

Şuurlu Öğretmeler Derneği Bitlis Şube Başkanı Mustafa Cengiz, yaptığı basın açıklamasında Van’da tesettürlü bayanlara yönelik yapılan çirkin saldırının kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

“İnsanlar birbirini kabullenmelidir”

Yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Cengiz, “Bu saldırı ülkemizde ve şirin Van ilimizde meydana gelmesi manidardır. Bir parti veya bir sivil toplum örgütü söz ve fikirlerini ifade ederken, karşıt bir parti veya sivil toplum örgütü bunu hazmedemezse özgürlükten bahsetmemiz mümkün olamaz.” dedi. 

“Bayana saldıran, insanlığını kaybetmiştir”

Bayanlara saldıranın insanlık değerlerinden koptuğunu ifade eden Cengiz, “Hele hele masum bir bayana el kaldıran ve ona saldırarak hakaret etmeye cüret edenler, insanlığından şüphe duymalı ve kendini yoklamalıdır. Bir kez daha Şuurlu Öğretmeler Derneği olarak saldırıya uğrayan bayan bacılarımıza geçmiş olsun diyor, saldırganları yaptıkları bu çirkeflikler karşısında lanetle kınıyoruz.” ifadesini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)