VAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde bir bayanın taciz edildiği iddiasıyla Rektörlüğe yürüyen bir grup öğrenci üniversite kampüsü içerisinde ateş yakarak eylem yapmak istedi. Polis engeline takılan grubun ilahiyat fakültesine saldırdığı iddia ediliyor. 

Edinilen bilgiye göre; YYÜ Zeve Kampüsü içerinde yürüyüş yapan bir grup öğrenci rektörlük binasının önüne kadar yürüyerek Rektör Peyami Battal ile görüşmek istedi. 

Uzun süre burada bekleyen grup ateş yakarak ortalığa saldırmaya başladığı ve yurtta bunan öğrencileri tehdit ederek zorla dışarı çıkardıkları belirtiliyor. 

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba gecenin ilerleyen saatlerinde müdahale edildi. 

Müdahale sonucu 3 öğrenci yaralanırken saldırgan grubun ilahiyat fakültesine taşlarla saldırdığı ve binanın camları ve kapılarını kırdığı kaydedildi. 

Yüzleri maskeli olduğu belirtilen grup üniversite de saldırılarını devam ettirirken konuyla ilgili henüz herhangi bir açıklama gelmedi. 

Olayların devam ettiği kampüse çok sayıda polis ekiplerinin sevk edilirken saldırgan grup gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istiyor. 

Olayların devam ettiği Yüzüncü Yıl Üniversitesinde gözaltı ve yaralıların olduğu belirtiliyor. (Murat Dalgın-İLKHA)