ŞANLIURFA- VAN’da tesettürlü bayanlara yönelik yapılan saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor. İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Atila yaptığı yazılı basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı.

Atila açıklamasında, “Geçen gün Van ilimizde bir grup hanımefendiye yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İnançlı insanlara baskıların gündüz sokak ortasında başörtülü kadınların dövülmesine kadar varması çok vahim bir durumdur.

Başta Kürt halkının ve tüm vicdan sahiplerinin bu çirkin saldırı karşısında tepkisini göstermesi gerekir” dedi.

Atila herkesin kendi fikrini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti: “ 15-20 kişilik bir gurup tarafından başörtülü hanım kardeşlerimizin cadde ortasında tartaklanması, dövülmesi  ve onurlarının zedelenmesi asla kabul edilir bir şey değildir.

Bu saldırı insanlığa, inanca, sağduyuya yani hepimize yapılmıştır. Toplumsal barışa ve kardeşliğe kastedilmiştir. Fikri zikri ne olursa olsun herkes kendi düşüncesini şiddete başvurmadan özgürce ifade edebilmelidir”
Bu talihsiz saldırıyı yapanları nefretle kınadıklarını belirten Atila tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını konu ile ilgili tepkisini ortaya koymalarını istediklerini söyledi.  

(Osman Gülebak-İLKHA)