ŞANLIURFA- Seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarına devam eden HÜDA PAR Harran ve Akçakale ilçelerinde mitingde düzenledi.

Saat: 10.30’da Harran’da, 14.00’te ise Akçakale’de düzenlenen mitingde HÜDA PAR’ ın hedef ve amaçları anlatıldı. Mitinglere katılan HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş birer konuşma yaptı.

Konuşmasında Partilerinin Resullerin izinden giden bir hareket olduğunu ifade eden Güneş, siyasetleri ile ibadetleri arasında hiçbir şeyin giremeyeceğini, yapmış oldukları siyasetin bir ibadet olduğunu söyledi.

Güneş hareketlerinin insanları köleleştirmeye çalışan zalimlere, ağalığa, aşiretlerin zorbalığına Allah’tan başkasına boyun eğmeye karşı çıkan bir hareket olduğunu ifade etti.

Harran belediye başkan Adayı Kemal Mustafa Binici ise yaptığı konuşmada, Harran ilçesinin dünya medeniyetlerine ev sahipliği yapan bir yer olduğunu hatırlatarak, Harran ilçesinin geçmişte insanlığa yol gösterdiği gibi, bu gün de HÜDA PAR ile özüne döneceğini söyledi.

Akçakale’de düzenlenen mitingde konuşan Akçakale Belediye Başkan Adayı Halil Aydın ise ırkçılık üzerinden yapılan siyasetin tehlikesine değindi.

Aydın, ırkçılığın islam’da haram sayıldığına dikkat çekerek, Müslümanların birlik ve beraberliğinin ancak İslam ile mümkün olacağını söyledi.

(İLKHA)