VAN- Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajda, Van’da sağlık alanında yapılan yatırımlara değinerek, Van'ı bir sağlık şehri haline getireceklerini ifade etti.


Dr. Acar yayınladığı yazılı mesajında 'Sağlık Kampüsü’ ile kentin çeşitli yerlerinde sağlık alanında yapılan yatırımlara değdindi.


14 Mart Tıp Bayramının 1919 yılında ilk kez kutlanmaya başlandığını hatırlatan Dr. Bilal Acar, “Sağlıkta Dönüşüm Programı halkımıza hızlı, adil ve etkili sağlık hizmeti verebilmek, sağlık hizmeti sunumlarının etkinliğini artırmak, daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacı ile uygulamaya konulmuştur. Sosyal statüsü ve bağlı olduğu sosyal güvencesi ne olursa olsun, tüm halkımıza aynı standartlarda, etkili, kaliteli, eşit ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak, temel öncelik ve hedeflerimizdir. Hizmetin sunumunda temel anlayışımız, sadece hizmet alanının memnuniyeti değil,  bununla birlikte hizmet verenin de memnun olduğu, uygun maliyette en kaliteli hizmetin verilmesidir. Van'da 2008 yılında devam eden programın adımlarından birisi de, Aile Hekimliği. Bir başka deyişle aile doktorluğu uygulanmakta. Aile doktoru sadece ayakta muayene ve tedavi eden hekim değil, aynı zamanda birey ve toplum sağlığının temel taşı, koruyucu hekimliğin lokomotifi, bir başka deyişle sağlık danışmanı olarak görev yapmaktalar. Ülkemiz ne kadar zengin olursa olsun, yataklı tedavi kurumlarımız ne kadar güçlü olursa olsun, koruyucu sağlık hizmetleriniz güçlü değil ise, sağlık sorunlarını çözemeyiz. Aile Hekimliği ile koruyucu sağlık hizmetleri daha aktif, daha etkin ve daha uygun yapılmaktadır” dedi.
Artık Van'dan farklı illere hasta sevk etmek istemediklerini söyleyen, Dr. Acar, “Sağlık alanında artık sevklere müsaade etmeyeceğiz. Bütün hastalarımızı Van ilinde tedavi etme imkânımızı sağlamış olacağız. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu alan içerisinde sağlık kampüsü inşaatı devam ediyor. Şu anda da Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi inşaatı devam edilmekte. Sağlık Kampüsü 2015 yılında tamamlanacak” ifadelerine yer verdi. 


Dr. Acar, ayrıca yarın Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımı ile gerçekleşecek olan 14 Mart Tıp Bayramı programına tüm doktorları davet etti. (Murat Dalgın-İLKHA)