Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`ne gelen Genç Siviller üyesi bir gurup, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal`a sundukları 6 sayfalık dilekçede "Dinlenmese iyiydi ama bir kere duymuş olduk" ifadelerine yer vererek Koşaner`e ait olduğu iddia edilen konuşmalarda yer alan konulara ilişkin 17 madde halinde suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusunun yapılmasının ardından gurup adına açıklama yapan Fatih Demirci "Bir kere duymuş olduk, bu duyduklarımızla bayrama, girmeye tatile girmeye içimiz el vermedi" dedi.

Yanlışlıkla alnından vurulan, kötü karakollara canlı hedef gibi bırakılan, toprağa tohum gibi saçılmış mayınlarla hayatı karartılan tüm insanlar adına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Demirci, Işık Koşaner`e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında yer alan konular hakkında 17 soru ile suç duyurunda bulunduklarını ifade etti.

Fatih Demirci, "Konuşmaların internet sitelerinde yer almasının ardından siyasi parti sözcülerinin, konuşmanın içeriği ile ilgili konuşmayarak ortam dinlemesi yapanların bulunması için yaptıkları açıklamalar suçu örtme girişimidir. Sorumlulardan hesap sorulduğunu görmeden, bir daha yapmayacakları garanti altına alınmadan bize bayram yok" diye konuştu.

Suç duyurusunun ardından adliyeden ayrılan gurubun, suç duyurusunda yer alan 17 soruyu bilgi edinme hakkı kapsamında Başbakanlığa gönderdiği belirtildi.