ŞIRNAK- 2013`te kurulan ve hayırlı  hizmetlerde bulunan İdil İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yaklaşan  2014 Kutlu Doğum ayı münasebetiyle Hz. Muhammed (sav) konu alınacağı iki kategoride şiir yarışması düzenliyor. 

Yarışma hakkında bilgi veren Dernek Sekreteri M. Kadri Akdeniz şunları söyledi;" Derneğimiz kültür alanında öğrenci ve halkımızı şiir yoluyla Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) teveccühlerini yükseltmek ve bunun yanında bilgiyi, ilmi ve kültür zenginliğini oluşturmak amacıyla  iki kategoride şiir yarışması düzenleyecektir. 1. Kategoride İlk ve Ortaokul çağındaki çocuklar, 2.Kategoride de Lise düzeyindeki gençler  yarışacak. Yarışmada 1. ,2. ve  3.  gelenlere ödüller verilecektir." açıklamasında bulundu. 

Akdeniz, daha sonra şunları ekledi;
"Tüm okulların katılmasını sağlamak ve bilgi afişlerimizi okullara asmak için, ilçe Kaymakamlığına dilekçemizi verdik ve olur iznini aldık.  Bilgilendirme afişlerimizi tüm okullara asacağız. Yarışma sonuçlarını İdil`de yapacağımız Kutlu Doğum etkinliğinde açıklayacağız. Katılmak isteyenler, 11 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında derneğimize başvurabilirler. Herkesi bu yarışmaya katılmaya davet ediyor, başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.  (Mehmet Şerif Aşkın-İLKHA)