ŞANLIURFA - Mustazaf-Der Şanlıurfa Şubesi, dernek binasının damında geniş çaplı bir iftar yemeği verdi. Yemekte Şanlıurfa`da bulunan STK`lar, kanaat önderleri ve cami imamları bir araya geldi. İftar yemeğinden önce kısa bir konuşma yapan Mustazaf-Der üyesi Süleyman Atmaca, çocuklarımıza İslami eğitim vererek onları Resululah`ın ahlakı ile ahlaklandırmamız gerektiği üzerinde durdu.

Resululah`ı (s.a.v) bilmek onu tanımak onun hayatını rehber edinmek için çaba içinde olunması gerektiğini belirten Atmaca, "Yüce Allah Kuran-ı Kerim`de "Ey iman edenler; kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan bir ateşten koruyun" buyuruyor. Bu bir emirdir. Bir ikazdır. Günümüzün şartlarında özellikle teknolojik gelişmeler gençlerimizi yönlendirmeye başlamıştır. Müslümanlar olarak sorumluluğumuzu yerine getirmemiz gerekiyor. Her Müslüman sorumluluk bilinciyle hareket edip, kendi ailesine, kendi çocuklarına sahip çıkmalıdır. Çünkü geleceğimizi ailemizi bu çocuklarımız belirleyecektir. 50 yıl sonra şuan yeryüzünde olan birçok insan olmayacaktır. bir asır hemen hemen hiç birisi olamayacaktır. Dolayısı ile geleceğimizi belirleyecek olan çocuklarımızdır. Onun için Müslüman`ın birinci vazifesi çocuklarını internet v.b kötü yollara düşürecek şeylerden alıkoymamız lazım. Çocuklarımızı İslami terbiye ile terbiye etmemiz lazım." Dedi.

"Biz kendi çocuklarımıza sahip çıkmazsak başkaları başka ideolojileri çocuklarımıza empoze eder" uyarısında bulunan Atmaca, çocukları sahip çıkmak ve onları yetişmenin sadece bir derneğin, bir cemaatin, bir grubun veya bir kesimin vazifesi olmadığını belirterek, bunun Müslüman`ım diyen herkesin görevi olduğunu söyledi.

Mehmet Demir - İLKHA