ŞANLIURFA- Şanlıurfa Belediyesi Ahmet Yesevi Kadın Destek ve Gençlik Merkezinde 10-16 Mart Tuz Haftası kapsamında aşırı tuz tüketimin azaltılmasını sağlamak amacıyla diyetisyenler tarafından kadınlara seminer verildi.

 

Ahmet Yesevi Kadın Destek ve Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere, Halk Sağlığı Şube Müdürü Diyetisyen Sümeyye Gürcü aşırı tuz tüketiminin zararlarını anlattı.

 

Toprak Mahsulleri ofisinden gelen Ziraat Mühendisi Fatma Küp ise ekmeğin israf edilmemesi konusunda bilgiler aktardı.

 

Diyetisyen Sümeyye Gürcü, Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılında başlatılan aşırı tuz tüketiminin azaltılması programında her yılın Mart ayının 10-16 tarihleri arasında Tuz Haftası olarak ilan edildiğini söyledi.

 

Tuz tüketimi  konusunda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Gürcü, “Günlük tuz tüketimimizin bir çay kaşığından  fazla olmaması gerekiyor. 5 gramın üzerine çıkmasın. Biz de bugün bu semineri bu amaçla verdik. Günlük tüketimin üzerinde tuz kullanıldığında çeşitli rahatsızlıklara sebep vermektedir. Bu rahatsızlıkların başında ise Yüksek Tansiyon, Kalp Hastalıkları, Kemik erimesi ve bazı böbrek rahatsızlıklarıdır” şeklinde konuştu.   (Sedat Kuşulay-İLKHA)