BİNGÖL-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Bingöl’e gelecek olması nedeniyle alınan bir kararla,  seçim bürolarının 50 metre uzağındaki tüm parti flamalarının elektrik direklerinden Emniyet gözetiminde indirilmesi işini yapan Aksa Elektrik Şirketinde çalışan bir işçinin elektrik akımına kapılması sonucu ağır yararlandı.

 "Yağmurlu gecede bayrak indiriyordu”
Bingöl merkez ve mahallerde bütün siyasi partilere ait bayrakların indirme işinde çalışan ve Aksa Elektrik Şirketinde görevli işçiler, bu gün saat 21.00 sırlarında Uydukent Mahallesi Sebze hali civarında karanlık ve yağmurlu bir havada, Bayrak indirme işini yapan işçilerden Kazım Bürkek(37) adlı şahıs, içinde bulunduğu sepetin  fazla yükselmesi sonucu elektrik akımına  kapılarak ağır yaralandı.

Çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla bir araca alınan ağır yaralı Kazım Bürkek, Bingöl devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Bürkek’in daha sonra Yoğun bakım ünitesine kaldırıldığı belirtildi.
Olayı duyan ailesi ve yakınları Bingöl devlet hastanesine akın etti.

Meydana gelen olayı gören vatandaşlar,  gecenin bu saatinde, yağmurlu havada işçilerin çalıştırılması başlı başına bir faciadır. Bu olaya sebep olanlardan hesap sorulması gerektiğini belirtiler.

Olayı  yerinden geçerken  gören vatandaşlardan Necmettin Bürkek, olayı şöyle anlattı: “Bu işçiler burada bayrakları indiriyorlardı. Araç sepetinin içindeki adam elektrik tellerine takılınca patlama oldu. Kafası herhalde tellere değdi. Ateşler çıktı ve tutuştu. Bizler de yardıma koştuk. Bu gecenin bu saatinde Başbakan geliyor diye bayraklar indiriliyor.’’ dedi.

Olaya şahit olan ve adını vermek istemeyen bir başka  vatandaş da, “Bu bayrak indirme polis gözetiminde yapıldı. Olay olunca oradaki görevli polis ve diğer işçiler kaçtılar.’’dedi.

Olay yeri incelemesi yapılmadığını belirten vatandaşlar, “Olan bu zavallı işçiye oldu. Yetkililer, asgari ücretle çalışan bu işçileri gecenin bu vaktinde karanlık ve yağmurlu havada tedbirsiz bir şekilde çalıştırmaları ne kadar doğrudur bunun hesabının sorulması gerekir.” diye tepki gösterdiler.( Salih Torak/Nihat Kanat- İLKHA)