MARDİN- Kızıltepe’de hizmet yürüten Mustazaflar Cemiyeti, İrfan-Der, Eğitim-Bir-Sen, Dost-Der, Köy-Der Ve Rahmet Gıda Bankası tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, önceki gün Van’da BDP’li bir grup tarafından bayanlara yönelik sözlü ve fiili saldırıyı kınanarak,  Kürt halkının bayanlara yönelik yapılan bu saldırıyı hiç affetmeyecekleri belirtildi.

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şube Başkanı Yusuf Beken, “Güneydoğuyu kaosa sürüklemek isteyen BDP-PKK saldırılarına devam ediyor. Dün ise bardağı taşıran son damla olarak HÜDA-PAR mitingi dönüşünde Semra Şahin ve dört bacımız BDP seçim bürosu önünde darp edilmiştir. Bilinmelidir ki kadına uzanan ellerde, ne şeref, ne haysiyet ne de insaniyet vardır. Sözde kadın hakları edebiyatı yapanlar, kadınlara el uzatacak derecede alçalmıştır.” İfadelerinde bulundu.

Bugüne kadar yapılan saldırıların sorumlusunun BDP olduğunu belirten Beken, “Tüm bu şiddet olaylarının tek sorumlusu, hiçbir saldırıda sesini çıkarmayan BDP’dir”. Kürt halkının kandan, baskı ve şiddetten beslenenlere en iyi cevabı vereceğini biliyoruz. Yıllarca sözüm ona zulme başkaldıranların, bugün bölgede zulmün tekeli olmaları acı bir durumdur. Haddini aşan yok olmaya mahkûmdur. Örtüye saldırı gayretullaha dokunduğu gibi bütün halkımızın vicdanında bir yara açmıştır.” diye konuştu.

Halkımız kandan, baskı ve şiddetten beslenenlere en iyi cevabı 30 martta  vereceklerini söyleyen Beken,” Tüm bu saldırılar bölgemizde iktidarını pekiştirmek isteyen güruhun faşistleştiğinin delilidir. Halkımız kandan, baskı ve şiddetten beslenenlere en iyi cevabı verecektir. Amaçları bu tip olaylarla halkı korkutmak ve sindirmek olanlar, halkımızın 30 Mart günü onurlu ve cesur duruşuna şahit olacaklardır. Şimdiye kadar yapılan tüm saldırıları ve bu saldırılara çanak tutanları şiddetle kınıyoruz. Umarım bu saldırılar tekrar etmez. Ne kadınlarımız, ne de gençlerimiz sahipsiz değildir. Amaçları huzur ortamını bozmak olan çetelerin hesabı en yakın zamanda boşa çıkacaktır.” İfadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda kadınlara saldırmak, linç girişiminde bulunmak Müslüman Kürt halkının kırmızı çizgilerinden olduğuna dikkat çeken Beken, “Rabbim zalimlerden hesap soracaktır. Ve şunu iyi bilsinler ki, kadınlara saldırmak, linç girişiminde bulunmak Müslüman Kürt halkının kırmızı çizgilerindendir. Müslüman Kürt halkı bu çizgilerin çiğnenmesine hiçbir şekilde müsaade etmeyecektir. En kısa zamanda söz konusu çeteye mensup şahısların ve onları himaye edenlerin halktan en yüksek perdeden özür beyan etmelerini, bu tür çirkefliklere bir daha yeltenmemelerini beklemekteyiz. Ahlaktan, insaniyetten ve değerlerden nasibini almamış olanlar kendi yapılarını da yok edecekler. Seviyesiz ve inançsız bir nesil kanser gibidir bu kanser bir an önce halk tarafından kesilip atılmalıdır.” dedi.  

(Mehmet Aslan-İLKHA)