DİYARBAKIR - Mübarek ramazan ayının son günlerine girilmesiyle vatandaşların yapmaya başladığı bayram hazırlıkları piyasada hareketliliğe neden oldu.

Ramazan bayramının yaz ayına denk gelmesiyle çikolata sektöründe büyük gerileme yaşandı. Üretilen çikolata aşırı sıcaktan eriyerek iade ürün konumuna düştü. Bazı çikolata firmaları bayram için sıcağa daha dayanıklı kokolin üretimini gerçekleştirdiler; fakat tüketicinin talebi lokumdan yana.
Çikolatanın yaz sıcağı karşısında erimesi ve kokolinin kalite düşüklüğü vatandaşı lokuma yöneltti. Lokum çeşidi olarak en fazla çifte kavrulmuş lokumu sattıklarını söyleyen Mehmet Aydar, "Bayram için stantlarımız hazır. Bu yıl çikolata ürününe fazla girmedik. Çikolata yerine sıcağa karşı dayanıklı olan kokolini satıyoruz. Çikolatanın talebi pek yok bu bayram. Müşterilerimiz çikolata yerine lokumu tercih ediyorlar. Müşterilerimizin çifte kavrulmuş fıstıklı lokumlara talebi fazla. Bu bayram lokum satışlarından gayet memnunuz" şeklinde konuştu.
Geleneksel lezzet olan lokumu tercih eden tüketicilerden Ahmet yıldırım, "Bayram hazırlıklarını yapmak için alışveriş yapıyorum. Fiyatlarda geçen yıla oranla yükselme olmuş. Bu yıl çikolatayı alışveriş sepetime dahil etmedim. Lokum tercihim oldu." ifadelerini kullandı.
Ayetullah Turgut - İLKHA