VAN –  Van’da Hür Dava Partisinin düzenlediği mitingden dönen tesettürlü 5 bayana düzenlenen çirkin saldırı halkta büyük tepkiye neden oldu. BDP ve ideolojisine yakın çevreler dışında tüm kesimlerin lanetlediği saldırıyla ilgili BDP cenahından skandal bir açıklama geldi.

Yüzlerce vatandaşın şahit olduğu, saldırıya uğrayan kişilerin açıkça beyan ettiği ve kamera ile fotoğraf makinelerinin saniye saniye görüntülediği çirkin saldırıyı inkar yoluna giden BDP’nin Van büyükşehir belediye başkan adayları tarafından akıllara ziyan bir açıklama yapıldı.

BDP’li Çoban ve  Kaya tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Önceki gün yaşanan olayda görgü tanıklarıyla yaptığımız görüşmelere göre; iki kadın, merkezi seçim büromuzun önünde geçtikleri sırada bir kadın nedeni belli olmayan bir şekilde yere yığılmış, o anda yoldan geçen bir kaç yurttaşımız kadına yardım etmek için yanına gelmiş ve kadını hastaneye götürmek istemişlerdir. Bu sırada bir araç kadınların bulunduğu alana gelerek hastaneye götürülmüşlerdir. Orada bulunan birçok vatandaşlar ve esnaflarımız bu olaya bire bir tanıklık etmişlerdir. Buna rağmen bu olay tamamen partimize mal edilmeye çalışılmış ve `BDP`liler kadınlara saldırdı` şeklinde açıklamalar yapılmıştır.”  

(Murat Dalgın-İLKHA)

Not: Yerdeki kadının telefonu kendisinden habersiz alınma görüntüsü de kameraya yansıyor.

İşte BDP Eş Başkanlarını yalanlayan görüntüler…