BATMAN – MÜSİAD Batman Şubesi, Van`da partilerinin düzenlediği mitingden dönen 5 tesettürlü bayana BDP`liler tarafından yapılan saldırıyı kınadı.

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, Hür Dava Partisi’nin Van’da düzenlediği mitingden dönen 5 tesettürlü bayana BDP’liler tarafından yapılan saldırıyı yaptığı açıklamayla kınadı.

Yapılan açıklamada, bayanlara yapılan saldırı kınanarak, “Van ili Cumhuriyet Caddesi’nde bir grup, başörtülü hanım kardeşlerimize çirkin ve hoşgörüye sığmayan menfur saldırıyı kınıyoruz. Kardeşlerimizin aleni bir şekilde cadde ortasında başörtülü olmaları nedeniyle tartaklanması inanç özgürlüğü ve kültürümüzle uyuşmamaktadır. Olayın meydana gelmesinden hemen bir gün evvel Kadın haklarından gem vuran sözde kadın hakları savunucularının sessiz ve umursamaz tavırları çelişkili olup toplumu ötekileştirmekten öteye gitmeyecektir.” denildi.

BDP’li çetelerin Batman’da Saadet Partisi’nin seçim otobüsüne yaptığı taşlı saldırısına da tepki gösterilen açıklamada, “İlimizde Saadet Partisine ait Seçim Otobüsüne yapılan taşlı saldırı da seçim öncesi ülkemizdeki mevcut huzur ve sükûn ortamını bozmaya yöneliktir. Toplumun tüm kesimi olarak bu tür tutum ve davranışlarından uzak durmaya ve bu bağlamda gerekli özveri ve hassasiyeti göstermeye özen gösterilmelidir.” ifadelerine yer verildi.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)