BİTLİS – Van’da BDP’li çeteler tarafından  tesettürlü bayanlara yapılan saldırıyı sert bir dile kınayan Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(Best-Der), “Müslüman Kürt halkı için kadına saldırı kırmızıçizgidir.” İfadesini kullandı.

Best Der  adına yapılan açıklamayı  derneğin başkanı Bülent Kıyağan yaptı. HÜDA PAR’ın düzenlediği mitingden dönen bayanların BDP seçim lokalinden çıkan bir grubun saldırısına uğradığını hatırlatan  Kıyağan,  alçakça yapılan saldırıyı çevredekilerin bertaraf ettiğini söyledi.

“Saldırıyı yapan barbarlara gereken tepki ve cevap, olay yerine yetişen vatandaşlar ve esnaflar tarafından bir nebze de olsa verilmiştir.”diyen Kıyağan, saldırgan gruba hitaben şunları söyledi: “Ağızlarından salyalar akan saldırgan çeteler şunu çok iyi bilmeli ki, yıllar önce sizin ağabeylerinizde şuan sizin yapmış olduğunuz yanlışları yapmış; kendini tahıl ambarında zanneden horoz gibi ahkam kesmeye başlamış, eceli gelen köpek gibi cami duvarına işemiş, aç kurtlar gibi sağa sola saldırmış, sayı çokluğuna güvenip Müslüman halka zulüm etmeye başlamıştı ki İslami şahsiyetlerine leke getirmek istemeyenler onlara hayatlarında tatmadıkları bir tokat ile onlara tarihi bir ders vermişti.”

Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu ifade eden Kıyağan,  “Kiminle uğraştığınıza iyi bakın. Şuan Müslüman bacılara yapılan saldırı ile sabırlar taşmak üzere. Çünkü Müslüman Kürt halkı için kadınlar kırmızı çizgileridir. O çizgiyi aşanlara gerekli dersi verecektir.” dedi.

Daha ne kadar bu çetelere müsaade edeceksiniz?

BDP’nin içinde namaz kılan ve eşleri ile kızları başörtülü olan kişilere seslenen Kıyağan, “Daha ne kadar bu çetelere müsaade edeceksiniz. Daha ne kadar tepkisiz kalabileceksiniz, daha ne kadar dilsiz şeytan olabileceksiniz, daha ne kadar bu çeteler sizi yolunacak kaz olarak görecekler... Artık kafanızı kumdan çıkarın, sizi bunların temsil etmediğinin farkına varın ve aranıza mesafe koyun! ” çağrısında bulundu.

Saldırıyı yapanlara seslenen Kıyağan, “Beni Kaynuka Yahudileri size ders olsun! Onların Medine`den sürülmelerini biraz araştırın. Ayıca yakın tarihimizde İslam`a ve onun değerlerine densizce saldıranların karşılaştıkları durumları gözden geçirin. Son olarak da şunu unutmayın ki; Allah (c.c.) ve O’nun bize gönderdiği esaslar ile savaşanlar hep kaybetmişlerdir.

Yapılan saldırıların halkımız tarafından görülmesi temennisi ile saldırıya uğrayan bacılarımıza geçmiş olsun diyor bu kudurmuş başıboş çeteleri nefretle ve şiddetle kınıyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.” İfadelerini kullandı.

(İLKHA)