VAN- Dün akşam saatlerinde Bostaniçi TOKİ’de vatandaşlarla bir araya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, BDP’li grubun saldırısına uğradı.

Edinilen bilgiye göre; TOKİ sakinleri ile toplantı yapıldığının haberini alan BDP’li grup minibüsler TOKİ’ye geldiler. Toplantının sonuna kadar bekleyen grup Gülaçar’ı buradan gitmesini istedi.

Toplantının sona ermesiyle birlikte Gülaçar’ın binadan çıkışını gören grup sözlü sataşmalara başladı.

“BDP önce saldırıyor sonra saldırıya uğradık yalanını uyduruyor”

Gülaçar’ın oradan uzaklaştırılmasının ardından olay yerine gelen çevik kuvvet olayları yatıştırırken, saldırılarına her gün bir yenisi ekleyen BDP’lilerin ise her zamanki gibi kendilerine saldırıldığı yalanını uydurduğu ve telefonla, BDP Van Milletvekilini arayarak, ‘Biz saldırıya uğradık çabuk gelin buraya’ diyerek zorbalıklarını bir kez daha kanıtladıkları kaydedildi.

“Kadınlara eli kalkanların bu toplumda yeri yoktur”

Olaya tepki gösteren AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, bu insanların işlerinin güçlerinin halkı korkutarak yıldırarak, sindirmek olduğunu vurgulayarak, “Onların eli ancak ve ancak kadınlara kalkar. Kadınlara eli kalkanların bu toplumda yeri yoktur. Halkımız bizlere ve kadınlarımıza yapılan zulme şahit olmaktadır. 30 Mart’ta ise bunun cevabını en iyi şekilde verecektir. Hiç kimse heveslenmesin. Geri adım atmıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz. Bu memleket bizim ve memleketimizin her noktasında olacağız inşallah” diye konuştu.

(Murat Dalgın-İLKHA)