BİNGÖL- Van’da BDP’li çeteler tarafından HÜDA PAR’lı tesettürlü bayanlara yapılan saldırı HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile kınandı. 

Hür Dava Partisi Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı tarafından yapılan açıklamada HÜDA PAR’a yönelik PKK/BDP’li çeteler tarafından 200’e yakın saldırı düzenlendiği belirtildi. 

“Halk bunlara prim vermeyecektir”

Özellikle seçim sürecinin hareketlenmesi, halkın teveccühü ve irtibat bürolarının açılışından sonra saldırıların yoğunlaştığına dikkat çeken Tasalı, “Halkımızın HÜDA PAR’a olan teveccühü karşısında malum çevrelerin gözü korkmuştur. Zira bugüne kadar korku ve şiddet politikası güden bu zihniyet, artık bundan beslenemeyeceğinin idrakindedir. Bu halk buna prim vermeyecektir. Malum zihniyetin saldırılarının son örneği olarak Genel Başkanımızın katılımıyla Van ilinde gerçekleşen halkla buluşma mitinginden dönen bir grup bacımıza saldırılmıştır. BDP seçim bürosu önünden geçerken kendini bilmez birtakım serserilerin saldırısının ‘Dünya Kadınlar Günü’nde olması ayrıca manidardır.” ifadelerini kullandı. 

“Kadınlarımız bizim dokunulmazlarımızdır”

Yapılan saldırıların hiçbir inançta, adette ve kültürde yerinin olmadığını söyleyen Tasalı, “Bizler HÜDA PAR olarak bu saldırıları, şiddetle kınıyor; aynı duyarlılığı BDP ve çevresinden de beklediğimizi halkımıza ilan ediyoruz. Çünkü kadınlarımız bizim dokunulmazlarımızdır ve bu dokunulmazlara herhangi bir müdahale kesinlikle kabul edilemez.” dedi. 

“Saldırıya uğrayan bacılarımızdan özür dilemelidirler”

Son olarak BDP zihniyetinin yaptıkları saldırılara son vermesi gerektiğini ifade eden Tasalı, “Bu zihniyet, bu saldırılara bir an önce son verilmeli, Müslüman halkımızdan ve saldırıya uğrayan bacılarımızdan özür dilemeli, bu menfur olayı kınamalıdır.” şeklinde konuştu. (Emrullah Araz-İLKHA)