Aralarında milletvekili seçilen 5 sanığın da bulunduğu 104`ü tutuklu 152 sanıklı KCK davasının 27`nci duruşması Diyarbakır 6`ncı Ağır Ceza Mahkemesi`nde sabah saatlerinde görülmeye başlandı.
 
Duruşma, Cumhuriyet Savcısı Levent Kaya`nın önceki celsede Ceza Muhakemesi Kanunu`nun 19. maddesinde yer alan ``Yetkili hakim veya mahkeme, hukuki veya fiili sebeplerle görevini yerine getiremeyecek halde bulunursa; yüksek görevli mahkeme, davanın başka yerde bulunan aynı derecede bir mahkemeye nakline karar verir`` hükmü uyarınca, davanın başka bir ile nakledilmesine ilişkin hazırladığı mütalaayı okumasının ardından ara verilen mahkemeye daha sonra tekrar devam edildi.
 
Verilen kısa aranın ardından mahkeme başkanı, " İddia makamının duruşmanın başka bir ile nakledilmesine ilişkin mütalaasına karşın müdafi avukatlar tarafından talep edilen sürenin kabul edilmesine" karar vererek, duruşmayı 6 Aralık tarihine erteledi.
 
Sanıklar hakkında devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak suçlarından, 5 yıldan, ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar çeşitli cezalar isteniyor.
İLKHA