AĞRI - Seçim çalışmaları kapsamında Ağrı’da düzenlenen mitinge katılan Başbakan Erdoğan, paralel yapıya yüklendi. Oslo sürecinin, MİT müsteşarının tutuklanmaya çalışılmasının, Paris’te PKK’li kadınlara yapılan suikastların, son 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişiminin birçok hedefle beraber barış sürecine yönelik olduğunu söyledi.

 

Çözüm sürecine yönelik 17 Aralık'taki saldırıya izin vermediklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "En büyük yolsuzluk, en büyük hırsızlık milli irade hırsızlığıdır. Bize yolsuzluk ve rüşvet iftirası atanlar, aslında milli iradeyi çalarak yolsuzluğun ve hırsızlığın en büyüğünü yapmak istediler.”dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘Menderes hiç şaibeli konumda olmadı’ dediğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: "Şimdi çıkmış CHP Genel Başkanı, 'Menderes hiç şaibeli konumda olmadı' diyor. Elinize, dilinize dursun be. Yapmadığınızı bırakmadınız, atmadığınız iftira kalmadı. Darbeden sonra bile alçakça iftiralar attınız, yetmedi idam ettiniz. Şimdi de çıkmışlar, arsızca, pişkince bize Menderes'i anlatıyorlar."dedi.

 

100. Yıl Mahallesinde onlarca aracın kundaklanması olayına da değinen Başbakan Erdoğan, isim vermeden BDP’ye de yüklendi. Erdoğan, " Bir gencimiz yolda önüme çıktı son dönemlerde 17 aracın yakıldığını söyledi. Tabi bu olayların kaynaklarını biz biliyoruz. Sandıkta bunlara gereken cevabı vermek lazım. Araçları yakarak, kepenkleri indirerek, molotoflar kullanarak seçimi baskı altına alanlara 20 gün sonra en iyi cevabı vereceksiniz.” İfadelerini kullandı.

 

“BDP hizmet siyaseti değil ideoloji siyaseti yapıyor”

BDP’ye yüklenen Başbakan Erdoğan, "BDP ideolojik siyaset yapıyor ve hizmetten uzaktır. Hakkari’ye bakıyoruz, şehrin ortasında kanalizasyon suları akıyor. Diyarbakır’a bakıyorum, belediyecilik namına hiçbir şey gelmemiş. Çünkü hizmet siyaseti değil ideoloji siyaseti yapıyorlar.”dedi.

 

“Paralel yapı, CHP ile MHP’yi kötü aldattı”

Konuşmasında paralel yapıya da değinen Başbakan Erdoğan, "Şimdiki çıkmış bir Pensilvanya, mesajlar atıyor. AK Parti’ye oy vermeyin, kime oy verirseniz verin diyor. Fakat unutmayın yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ama bunun ki yatsıya kadar yanmadı, erken söndü. Kardeşlerim CHP ile MHP’yi de kötü aldattı ha. Ve CHP, MHP’nin genel başkanlarına gittiler; ‘Elimizde dosyalar var, kaset ve montajlar var. Hükümeti devireceğiz. Ekonomiyi batırıp, çözüm sürecini durduracağız.’ dediler. Bu 3 kafadar yola çıktı ama yolu şaşırdılar. Bir darbe tertip ettiler, ellerine yüzlerine bulaştırdılar.”şeklinde konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, "Devlet içinde devlet, paralel yapı istemiyoruz. Varsın onlar Pensilvanya'da olsunlar" dedi.

 

Mitingde AK Parti Ağrı Belediye Başkanı yuhalandı

Mitingde kısa bir konuşma yapan Ağrı Belediye Başkanı ve AK Parti’den bu dönem de aday gösterilen Hasan Arslan’ın konuşmasında yaptığı icraatların yanında, yapmadıklarını da yapmış gibi söylemesine halk yuhalayarak tepki gösterdi. Ayrıca mitingin bitiminden hemen sonra BDP seçim aracının miting alanına yanaşıp halkı yarınki mitinglerine davet etmesi ilginç bir görüntü oluşturdu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)