VAN- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla Muradiye ilçesi seçim irtibat bürosu açıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, yerel seçimlere çok az bir zaman kaldığını hatırlatarak, seçim meydanlarının hareketlendiğini ve siyasetçilerin de her gün meydanlarda, televizyonlarda boy gösterdiğini söyledi. 

Siyasetçilerin kullandığı üslubu “berbat” olarak nitelendiren Yapıcıoğlu, herkesin birbirini karalama peşinde olduğunu ifade etti. Yapıcıoğlu, bu sert üslupla hem ortamı hem de milleti gerdiğini, HÜDA PAR olarak böyle bir üslup yanlışlığına düşmeyeceklerini söyledi. 

Van’da yaşanan olaylara da değinen Yapıcıoğlu, “Daha önceleri de seçim araçlarımıza, parti lokallerimize saldırılar yapıldı. Biz sürekli kardeşlerimizi sükûnete davet ettik. Biz sulh ve barış ehliyiz. Biz insanları kardeş yapmaya geliyoruz, birbirilerine düşürmeye değil. Buna rağmen sürekli bize saldırılar yapıldı, bu da sanki olayları biz yapmışız diye basına haberler servis edildi.

Dün Van’daki mitingimiz sonrasında Cumhuriyet Caddesi’nde birkaç bayan kardeşimize saldırılar yapıldı. Bu saldırıda basın mensupları orada olduğu halde sadece bir iki yerde bu çirkin saldırı basına verildi, bunun dışında basın da sessiz kaldı. Mızrak çuvala sığmadığı için bu sefer saldırıya uğrayanlar biz saldırıya uğradık diyemediler. Çünkü basın oradaydı ve halkın gözleri önünde bu çirkin saldırı gerçekleşti. Kardeşlerim, kendi partilerine, belediye başkan adaylarına veya belediye encümenlerine birkaç oy kazandırmak için bu çirkin olayları yapanlar, bu milletin evlatlarını birbirine düşürenler doğru bir şey yapmıyorlar. Biz kardeşlik birlik ve beraberlik istiyoruz. Bırakın herkes kendi işini huzur ve sükûnet içerisinde yapsın.” diye kaydetti.(İLKHA)