MARDİN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin İl Teşkilatı, Van’da BDP yandaşları tarafından tesettürlü bayanlara yönelik yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı. 

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman yaptığı açıklamada, olayı şöyle anlattı: “Van Merkezinde yapılan HÜDA PAR mitingi sonrasında, mitinge katılan tesettürlü bayanların evlerine dönüşü sırasında, BDP lokalinden çıkan 15-20 kişilik azgın bir çete ve soytarı takımı, tesettürlü beş bacımıza saldırıp linç girişiminde bulunmuşlardır. Araya giren halk vicdanının sesine kulak vermiş ve bu azgın çeteyi bertaraf etmişlerdir. Aldığı darbeler sonucu bir bayan yaralanıp hastaneye kaldırılmıştır.” 

BDP’nin 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladığını ve kadın haklarından, kadının özgürlüğünden söz ettiğini belirten Akman, “Kadına yönelik şiddet istatistikleri yayınladı. Dün ise 15-20 kişilik bir çeteyle beş tesettürlü bayana linç girişiminde bulunuldu. Masum kadına saldırmak sadece Kürtlerin kültüründe değil, hiç bir kültürde yok iken bu vahşi yaratıklar, söylemleriyle büyük bir çelişkiye düşüp, dindar Kürt Kadınına linç girişiminde bulunuyorlar. Bunların yüzlerine binlerce defa tükürüyor ve bu vahşeti Kürt halkının vicdanına havale ediyoruz.” dedi. 

Bugüne kadar aynı kesim tarafından teşkilatlarına yönelik türlü türlü saldırılar yapıldığını, parti mensuplarının darp edildiğini ve yaralandığını belirten Akman, “Teşkilat binalarımıza molotoflar atılıp yakılmak istendi. Halkımıza olan sevgimizden dolayı, bütün bunları hep sineye çektik. Ama şunu iyi bilsinler ki, kadınlara saldırmak, linç girişiminde bulunmak Müslüman Kürt halkının kırmızıçizgilerindendir. Müslüman Kürt halkı bu çizgilerin çiğnenmesine hiçbir şekilde müsaade etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Akman son olarak, söz konusu çeteye mensup şahısların ve onları himaye edenlerin halktan en yüksek perdeden özür beyan etmelerini, bu tür çirkefliklere bir daha yeltenmemelerini beklediklerini kaydetti. ( M. Salih Keskin – İLKHA)