VAN - Van basınında bugün yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 İNTERNETVAN: Vanlılar Ermenileri Evlerinde Ağırlayacak
Van`daki tarihi Akdamar Ermeni Kilisesi`nde bu yıl ikincisi yapılacak ayin için hazırlıklar sürerken, Vanlılar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ayine gelecek Ermenileri evlerinde konuk etmek istiyor.

VANAKTİF: Kayatürk`e Uluslararası Nişan
AK Parti Van Milletvekili ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Burhan Kayatürk, Pakistan Parlamentosu ve Cumhurbaşkanlığı tarafından her yıl insanlığa faydalı çalışmaları bulunan kişilere verilen Pakistan Devlet Nişanı "Sitara-i İmtiyaz"a (Mükemmellik Yıldızı) layık görüldü.

MERKÜR HABER: Kaymakam Fani Engelli Vatandaşlarla İftar Açtı
Van`ın Erciş İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü`ne bağlı Erciş Bakım Rehabilitasyon Müdürlüğü`nde bulunan hasta ve personellerle birlikte iftar açtı.

MEDYAVAN: Polonyalı ve Vanlı Gazetecilerin Buluşması
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanı Polonya`nın medya temsilcilerinden oluşan heyet, Van gezisi kapsamında Vali Münir Karaloğlu ve Van`daki medya temsilcileri ile bir araya geldi.

ŞEHRİVAN GAZETESİ: Okul önlerindeki semt pazarları kaldırılsın
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili ve 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi Başkanı Mümtaz Atacan, Her yıl okul önlerindeki sokaklara kurulan halk pazarları yüzünden öğrencilerin yürümek zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Bu bölgelerde pazarların hafta sonlarına alınmasını istiyoruz" dedi.

VANSESİ GAZETESİ: Van Gölü Kıyıları İşgal Altında
Van Gölü kıyılarının kamu kuruluşları, özel sektör ve şahıslar tarafından işgalini tek tek görüntüleyen İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu üyeleri, yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

VAN HAVADİS: Önce Yaptı Sonra Yıktı
Van, Kevenli TOKİ Cami`nin kapı ve pencerelerinin sökülmesi sırasında camide ibadet etmekte bulunan çevredeki bayanlarla, Yalınç arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Van`da Polis Vatandaş Gerginliği
Kamyonet kasasında kavun satan şahsa müdahale eden polisle vatandaşlar arasında gerginlik çıktı

GAZETEVAN: Bahçesaray`da Şüpheli Ölüm
Van`ın Bahçesaray ilçesinde evlerinin önünde oynadığı sırada baygınlık geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan çocuk hayatını kaybetti.

Otomobilde Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi
Van`ın Erçekk beldesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda bir otomobilde yapılan aramda ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Murat Dalgın - İLKHA