BİTLİS - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bitlis İl Teşkilatı, Van’da BDP’li çeteler tarafından tesettürlü bayanlara yönelik gerçekleştirilen saldırıyı yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

Van ilinde HÜDA PAR’ın düzenlendiği miting’den dönen tesettürlü 5 bayan, BDP lokalinde çıkan 15-20 kişilik çete tarafından saldırıya uğrayarak darp edildi.

BDP’li çeteler tarafından gerçekleştiren saldırının alçakça yapıldığını kaydeden HÜDA PAR Bitlis İl Teşkilatı, yaptığı basın açıklamasıyla olayı sert bir dille kınadı.

HÜDA PAR Bitlis İl Binasında yapılan basın açıklamasını Parti Sekreteri Nihat Dalga okudu.

“Müslüman kadına olan kin ve öfkelerini açıkça kustular”
Bayanlara yapılan saldırının Müslüman Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayan Dalga, “Hür Dava Partisi’nin Van ilinde dün yapmış olduğu mitingin ardından evine dönmekte olan 5 başörtülü bacımız, BDP’li çetelerin alçakça saldırısına uğramıştır. Saldırıyı gerçekleştiren çeteler bayılan bacımızı tekmelemeye devam ederek Müslüman kadına olan kin ve öfkelerini açıkça kusmuşlardır.

Olayı gören izzetli ve onurlu Van halkı, müdahale ederek bayanları azılı çetelerin elinden kurtarmıştır. Saldırının basın ve polisin gözleri önünde olmasına rağmen ne basına taşınmış ne de polis tarafından failler hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır.” dedi.

“Bugüne kadar Kürdistan’da hiç kimse kadına saldırma cesaretini göstermemiştir”
Dalga açıklamasını şöyle sürdürdü; “Dün kadına şiddet uygulanıyor safsatasıyla sözde kadın haklarını korumak için sokaklara dökülenler maalesef bugün sokakta yürüyen başörtülü kadına faşist diyerek linç girişiminde bulundu. Acaba onların kast ettiği kadın özgürlüğü; kadını inancından, örfünden, uzaklaştırmak mı? Bugüne kadar Kürdistan coğrafyasında hiç kimse kadına saldırma cesaretini göstermemiştir. Kadına yönelik yapılan bu saldırı, Müslüman Kürt halkının kırmızıçizgileri olduğunu kendilerine hatırlatmak istiyoruz. Halkımız 30 Mart akşamı yapılan bu saldırılara gereken cevabı sandıkta verecektir. Bunları ve kokuşmuş ideolojilerini tarihin çöplüğüne atacaktır.” ifadesini kullandı.

Bu saldırganların daha önce de defalarca İslami derneklere, sivil toplum kuruluşlarına, medreselere, mütedeyyin şahıslara ve partilerine karşı saldırı gerçekleştirdiğini hatırlatan Dalga, “Bunca saldırılara karşı halkımızın maslahatı için sabır ettik. Allahın izniyle bu derya kadar olan sabrımızın içinde bu çeteler boğulacaktır.

Hür Dava Partisi olarak bu saldırıyı yapan karanlık güçlere şunu hatırlatmak istiyoruz. Hür davanın özgür insanlarını bugüne kadar durduramadıkları gibi bundan sonrada durduramayacaklardır. Yapılan her saldırı, Allah’ın izniyle halkımızın bize olan teveccühünü artıracaktır.” dedi.

Son olarak Hükümete seslenen Dalga, “Paralel yapılardan bahseden, çözüm sürecini her seferinde dillendiren Hükümet çevrelerinin, BDP’li çetelerinin saldırısına uğrayan tesettürlü bacılarımızın da mağduriyetleri dile getirilmesini ve faillerinin de biran önce yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)