KONYA- KOMEK bünyesinde çeşitli kurslar alan Suriyeli öğrencilerle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Suriyeli sığınmacıların duygularına, üzüntülerine, sıkıntılarına ortak olduklarını, aynı duyguyu taşıdıklarını belirtti. 

Tahir Akyürek, ülkelerindeki iç savaştan Konya’ya sığınan ve KOMEK’te kurs alan Suriyeli çocuklarla bir araya geldi. KOMEK Selahaddin Eyyübi Kurs Merkezi’nde düzenlenen programa Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru  ile Suriyeli çocuklar ve aileleri katıldı. 

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkan Akyürek, Suriyeli mültecilerin duygularına, üzüntülerine, sıkıntılarına ortak olduklarını, aynı duyguyu taşıdıklarını belirterek, bir an önce kurtuluşa, rahata ve huzura erişmelerini diledi. 

Başkan Akyürek daha sonra, “Geçici dünya hayatında kaderin bize çizdiği yolda karşımıza çıkan engelleri aşmaya çalışarak yolumuza devam ediyoruz. Bu yolculuğunuzda size arkadaş olmaya, dost olmaya, kardeş olmaya çalışıyoruz” dedi. 

Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, Suriyeli misafirlerin en kısa sürede kendi vatanlarına barış ve huzur içinde kavuşmalarını temenni ederek, Suriye’deki insanlık dramının bir an önce sona ermesi için gece-gündüz dua ettiğini ifade etti. 

Konuşmaların ardından Suriyeli çocukların tiyatro gösterisi ile okudukları şiirler ve şarkılar ilgiyle izlendi. Programın sonunda Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay çocuklara çeşitli hediyeler verdi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde Suriyeli çocuklara yönelik ana sınıfından 8. sınıfa kadar gruplar oluşturularak, Suriyeli ve Türkiyeli öğretmenler tarafından kurslar ile yetişkinler için Türkçe kursları veriliyor. KOMEK Selahaddin Eyyubi Kurs Merkezi’nde şu anda 316 Suriyeli öğrenciye 8’i Suriyeli olmak üzere 11 öğretmen tarafından kurslar veriliyor. (İsmail Yılmaz-İLKHA)