ŞANLIURFA- Seçim çalışmalarını sürdüren Hür Dava Partisi hemen hemen her gün bir mahallede miting düzenliyor. 

Dün akşam saatlerinde Sırrın Karşıyaka mahallesinde düzenlenen  HÜDA PAR mitingi, İbrahim Durmaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Mitingte  konuşan Şanlıurfa HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş,  Van’da HÜDA PAR’ın düzenlediği mitingten evlerine bayanlara, BDP seçim börosundan çıkan bir grup tarafından darp edilmesini sert bir dille eleştirerek, ”Biz bu ülkenin emniyetinin, selametinin, güvenliğinin sigortasıyız. Adı barış olanların, adı demokrat olanların yaptıklarına bakın. Ayın 8’inde dünya kadınlar gününde kadınların  özgürlüğünü kutlayıp, ayın 9’unda kadınlara saldırıyorlar.  Bunlar zayıf oldukları yerde demokrat görünüp, göçlü oldukları yerde diktatör görünüyorlar. HÜDAPAR hareketi, bu halkın üzerindeki kara bulutları sonlandırmak, zulmü ve karanlığı aydınlığa çevirme hareketidir.” dedi. 

“Kalkınmanıza eyvallah ama adaletiniz tartışılır”
Ak Parti’ye seslenen Güneş, “Hayatında karakol ele geçirmemiş olan insanlar, hükümet devirmekten müebbet ceza alırken, adeta hükümetleri devirmeyi alışkanlık haline getiren Genelkurmay başkanları Ergenekoncuların tahliye edilmeleri ferahlatıcı bulunuyor,  adil bulunuyor. Güya adalet gerçekleşiyor. Bunun neresinde adalet var? Bu asıl bir zulümdür. Kalkınmanıza eyvallah ama adaletiniz tartışılır” şeklinde konuştu. 

Konuşmasının devamında,  “Şimdiden sonra paralel yapıyı tespit ettik. Bunlar insanlara delil uydurmuşlar, kumpaslar kurmuşlar, içeri atmışlar. Sen ne yapmışsın, sende o kapının gardiyanlığını devam ettiriyorsun. Bu mudur adalet ?” diye soran Güneş, “Zulmetmiş bunlar. Madem zulmen içeri girmişler, açsana kardeşim kapıları. Sadece senin bakanlarının çocukları için mi? Adalet Allah’ın adaletidir. Eğer o kapıları açmazsanız bu mağdurları, bu mazlumları, bu camilerden aldığınız insanların kapısında zindan bekçiliği yapmaya devam ederseniz, kendiniz 50 tane kanun değişikliği de yaparsanız ve bu insanları duymazsanız, kör ve sağır kalırsanız, vallahi bundan sonraki tokat size geliyor. Biz Müslümanlar olarak, kardeşlerimizin ellerinden, bu araçlar, bu imkânları hayra hizmet ederek, adalete hizmet ederek cennete gitmeyi arzu ederiz. Ama maalesef adaletleri kendilerine. Bu mudur adalet? Bunun adı adalet değil.” ifadelerini kullandı. 

“Sonuna kadar sabredeceğiz”
Güneş konuşmasının sonunda, “Sabredeceğiz, savaşmak, direnmek hiçbiri sabır kadar kıymetli değildir. Şu anda biz, en büyük sınavdan geçiyoruz. Hem bu adı adalet olan zalimlerin adaletsizliğine karşı sabredeceğiz. Hem de bu saldırganların, çapulcuların saldırılarına karşı sonuna kadar sabredeceğiz. “ dedi.  

Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın da mitingte yaptığı konuşmada,  Van’da miting dönüşü BDP’liler tarafından HÜDAPAR’ lı bayanların darp edilmesini BDP’nin tahammülsüzlüğü olarak niteleyerek, “Nereye gidiyorlarsa, onlardan önce HÜDAPAR oraya gitmiş. Köye gidiyorlar, önceden HÜDAPAR oraya gitmiş, evleri dolaşıyorlar HÜDAPAR onlardan önce 2 veya 3 kere önceden gitmiş. Onun için böyle saldırganlaşıyorlar. Biz bu davaya değil elimizi, bütün bedenimizi koyduk. Ve hiçbir şey bizi yıldıramaz. Israrla sabredeceğiz. BDP’nin bu saldırılarını ne için yaptığını biliyoruz. Biz yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.  

Diğer partiler gibi referansını Avrupa ve Amerika’dan değil İslam’dan aldıklarını belirten HÜDAPAR Haliliye Belediye Başkan Adayı Fevzi Kav, “HÜDAPAR’ın belediyecilik anlayışı hangi ırka, hangi aşirete mensup olursa olsun bütün halkımıza eşit bir şekilde hizmeti götürmektir. Belediyeler partizanlık yeri değil.  Belediyeler bazı ailelerin babasının malı da değil. Belediyeler halka ideolojilerin dayandığı yerlerde değil. Herkesin eşit bir şekilde hizmet görmesi gereken bir mercidir”.

Sırrın Karşıyaka mahallesinin Yenişehir ve Bahçelievler mahallesinden ne farkı var diye soran Kav, meydanlarda eşitlik, özgürlük ve adaletten bahseden idarecileri görüyoruz. Hizmette gerçekten bunu görebiliyor muyuz, hayır. Az ileride yolun öbür tarafında 8 kat örülmüş, yolun bu tarafı 2 kat örülmüş bu nasıl adalet zenginlerin olduğu mahallere hizmet sonuna götürülmüş. Fakir ve yoksul insanların bulunduğu mahallelerde ise ne alt yapı nede üst yapı sorunları bitmemiş. Bu nasıl adalet anlayışı” şeklinde konuştu.

 Program Salih Demir’in okuduğu  dua ile sona erdi. (Mehmet Demir-İLKHA)