BATMAN - 25 Ağustos Perşembe Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Doğuş Gazetesi; `Umut-Der Den 200 Muhtaç Aileye Giyim Yardımı`
Yardıma muhtaç insanların umut kapısı olan Umut-Der Gıda Bankası, fakirleri sevindirmeye devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana gerek gıda, gerek giyim ve gerekse de nakdi olarak fakir ve muhtaçlara yardımda bulunan Umut-Der Gıda Bankası ramazan ayı gıda paketlerinden sonra bayram öncesi yardıma muhtaç 200 aileye giyim yardımında bulunuyor.

`Yetim Çocuklara İftar Verildi`
Batman İl Müftülüğü, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme kurumunda ve sevgi evlerinde kalan çocuklara iftar yemeği verdi. TPAO kristal parkta gerçekleşen iftar programına Vali Ahmet Turhan, esi Nurhan Turhan, Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim, Batman eski milletvekillerinden Kutbettin Hamidi, bazı resmi kurum müdürleri, işadamı Muzaffer Bağ, çocuk esirgeme kurumunda ve sevgi evlerinde kalan çocuklar ile müftülük çalışanları katıldı.

Medya Gazetesi; `Uganda`da Sağlık Taraması Yapacaklar`
Batman`da bir yıl önce kurulan Batman Sağlık Eğitim Derneği (BASED) Uganda`da verdiği 2 bin kişilik iftar yemeğinin ardından bu kez sağlık taraması yapacak.

`TPAO Aracı Üst Geçide Çarptı`
Batman TPAO Bölge Müdürlüğüne ait uzun ve geniş araç, üzerinde sondaj makinesiyle yoldan geçmek isterken üst geçidi parçaladı. Kaza sonucu ölü ve yaralı olmazken üst geçit kullanılamaz hale geldi. Üst geçitte maddi hasar meydana geldi.

Pusula Gazetesi; ` Somali Gönüllüsü Batman`a Döndü`
10 Ağustosta Batman`dan yola çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü Şefik Sevim, Somali`de yaşanan insanlık dramını anlattı. Sevim, sınırdaki kampları gezdiklerini belirterek, "Dünyanın en büyük mülteci kampına gittik. Kampların durumu çok vahimdi orada yüzlerce ölümle burun buruna insanla karşılaştık. Kampların etrafında birçok hayvan leşi vardı. Gördüklerimizden bazı dersler çıkardık. Bunu Batman halkına aktaracağız." dedi.

`Mahalleli Direndi O Kaçtı`
İpragaz Mahallesinde gençler arasında yaşanan tartışmaya müdahale eden polis ekipleri, kavgaya karışan şahıslardan birini gözaltına almak isteyince mahalle halkının direnişi ile karşılaştı.

Mezopotamya Gazetesi; `Umut-Der Den 200 Muhtaç Aileye Giyim Yardımı`
Yardıma muhtaç insanların umut kapısı olan Umut-Der Gıda Bankası, fakirleri sevindirmeye devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana gerek gıda, gerek giyim ve gerekse de nakdi olarak fakir ve muhtaçlara yardımda bulunan Umut-Der Gıda Bankası, ramazan ayı gıda paketlerinden sonra bayram öncesi yardıma muhtaç 200 aileye giyim yardımında bulunuyor.

`BASED Uganda` da Sağlık Taraması Yapacak`
Yaklaşık 8 ay önce kurulan ve iki aydır faaliyet içerisinde bulunan BASED, Uganda` da sağlık taraması ve ilaç yardımında bulunmaya hazırlanıyor.

Batman Postası Gazetesi; `Polis Karakoluna Ses Bombası`
Batman`da sınır ötesi operasyonu protesto eden bir grup, yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polisle göstericiler arasında kargaşa çıktı. Grubun içinden bir kişi polis karakoluna ses bombası attı.

Batman Gazetesi; `BASED Dernek Üyeleri İftar Yemeğinde Buluştu`
BASED (Batman Sağlık ve Eğitim Derneği) üyeleri Kristal Park`ta verilen yemekte buluştu.

Çağdaş Gazetesi; `Müftülük, Onları Unutmadı!`
TPAO Kristal Parkta önceki akşam Çocuk Esirgeme Kurumu`ndaki kimsesiz çocuklara Batman İl Müftülüğü`nün verdiği iftar yemeğine Vali Ahmet Turhan, esi Nurhan Turhan, Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim, bazı resmi kurum müdürleri katıldı.

M. Sıddık Demir - İLKHA