BURSA - Bursa’da Memur Sen üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. Fomara Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Bursa Memur-Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Semra Sinan, medyada kadın bedeni üzerinden tüketim kültürünün sağlandığına dikkat çekti. 

Sinan, “Medyanın kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere kadınlarla ilgili haberleri verirken merkezinde insan hayatı ve onurunu barındıran bir bilinçle hareket etmesini, istismar ve sömürüden uzak bir dil kullanmasını istiyoruz” dedi. 

“İnancımızdan, cinsiyetimizden ya da kılık kıyafetimizden dolayı dışlanmak istemiyoruz!”

Şiddetten, ayrımcılıktan, ikinci sınıf kabul edilmekten uzak, ümit dolu günler beklediklerini ifade eden Sinan, “İnancımızdan, ırkımızdan, cinsiyetimizden ya da kılık kıyafetimizden dolayı dışlanmak istemiyoruz.” diye konuştu. 

Dünyada yaşanan birçok sorunun mağdurunun kadın ve çocuklar olduğunu belirten Sinan, hak ve özgürlüklerden bahseden Birleşmiş Milletler ve Avrupa ülkeleri tarafından görmezden gelindiğini belirtti. 

Şiddetin sadece kadını ve erkeği değil toplumun bütününü etkileyen sosyal bir problem olduğunu kaydeden Sinan, “Şiddetin önlenmesi için toplumun her kademesinde bireysel ya da kurumsal bazda tüm taraflara önemli sorumluluklar düşmektedir. Hükümet, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler başta olmak üzere ilgili ve sorumlular bu konuyu çok boyutlu ve çözüme yönelik olarak gündemlerinde tutmaya devam etmelidirler” ifadelerini kullandı. (Veysi Siyah - İLKHA)