MARDİN- Kurulduğu günden beri Kızıltepe’de yetim ve muhtaç ailelerin umudu olan  Rahmet Gıda Bankası,  Şubat  Faaliyet Raporunu açıkladı.

Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz, Allah’ın  verdiği  rızıkların  ihtiyaç sahipleriyle paylaşılması gerektiğini vurguladı. 

Başkan Öz, derneklerinin Şubat ayında yaptığı yardım hizmetleri ilgili konuşan Öz,  Şubat ayı içerisinde 82 aileye 4 bin 600 TL değerinde yardımda bulunduklarını  belirterek, “Yetim ve muhtaç 40 aileye Gıda paketi, 12 Aile ye giyim  yardımında bulunduk. Ayrıca Uluslararası Yardım Organizasyonu İHO-EBRAR’ın yetim ve muhtaç ailelere gıda yardımında bulunmak için gönderdiği nakdi yardımı, 30 gıda paketi hazırlayarak 30 yetim ve  muhtaç aileye ulaştırdık.Şubat ayında  toplamda 82 aileye  4 Bin 600 TL değerinde yardımda bulunduk.” İfadelerini kullandı.   

Allah’ın  verdiğini ihtiyacı olan başkalarıyla paylaşmanın önemine de değinen Öz, “Resulullah (s.a.v.) bir hadisi şerifinde, ‘Yarım hurmayla da olsa kendinizi ateşten koruyunuz’  diye buyuruyor. Bu hadisten anlaşıldığı üzere İnfakın önemine  dair, Allah’ın bize verdiğini ihtiyaç  sahibi  olan başkalarıyla paylaşmanın önemine dair açık bir derstir. Aza, çoğa, büyüğe ve küçüğe bakmadan, Allah için başkalarına vermenin önemini bize haberdar ediyor.”sözlerine yer verdi. 

Yetim ve yardıma muhtaç çocuklara yardım yapıldığı zaman nasıl sevindiklerine değinen Öz, “Yetim ve muhtaç ailelere yardım yapıldığı zaman, o küçücük ve masum çocukların yüzlerindeki sevinçleri, inanın gözlerimizin önünden gitmiyor.Buna sizler de şahit olmak istiyorsanız, yaptığımız bağışlarda bizzat bizlere  eşlik edip, yetim ve yardıma muhtaç çocuklara yardım yapıldığı zaman nasıl sevindiklerine  sizler de şahit olacaksınız.” İfadelerini kullandı.

Yetim ve muhtaç ailelere yardımda bulunmak için hayırseverlere de seslenen Öz, “Kurulduğumuz günden beri kendimize şiar edindiğimiz yetim ve muhtaç ailelere rahmet damlalarından bir damla olmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bize çok sayıda yetim ve muhtaç aileler başvuruyor. Hayırseverlerden tek isteğimiz ilçemizde yetim ve muhtaç ailelere yardımda bulunmalarıdır .Rahmet Gıda Bankası aracılığı ile bu hayırlı işlerde yetim ve muhtaçlara yardımı ulaştıran ve yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlerden, dernek üye ve gönüllülerimizden Allah razı olsun.” Temennisinde bulundu.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

<< Geri 1 2 3 4 5 6 İleri >>

 

<< Geri 1 2 3 4 5 6 İleri >>