KONYA- Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Kariyer Günleri’ semineri gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Alişan Kapaklıkaya, hazırladığı “Üniversite Bensiz Olmaz” konulu sunumuyla üniversite öğrencilerine geleceklerini nasıl planlayacakları konusunda bilgi verdi.

 

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Karaçor, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lokman Ceylan,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi SBMYO Müdürü Prof. Dr. Süleyman Karaçor, “Kariyer planlamasında bilimsellik ve nerede, nasıl davrandığımız çok önemlidir. Okullarınız bitmeden öncelikle doğru işi seçmek ilk önceliğinizdir. İş seçiminizi doğru yaptığınız takdirde hayatınızı da şekillendirmeniz kolay olacaktır. Doğru iş seçimi ve işinizdeki performansınız size başarıyı ve kariyeri getirecektir. Çalıştığınız arkadaşlarınızla sevgi ve saygı ortamı kurmaya çalışmanızı öneririm. Başarılı çalışmalar bu şekilde sağlanmaktadır. Doğru iş seçimi size doğru eş seçimini yapmanızı da sağlayacak ve başarı kendiliğinden gelecektir. Dağın tepesindeki çam olamazsanız, vadideki çalı olun ama oradaki en iyi çalı siz olmalısınız. Kazanmak ya da kaybetmek ölçü değildir. Kişi her ne ise en iyisi olmalıdır. Hepinize hayatlarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

 

“Geleceğinizin planlamasını bugünden yapmanızı öneriyorum”
Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lokman Ceylan ise, “Hayatınızın genç yaşında toz pembe gördüğünüz şeylerin yarın hayatınızdan gideceğiniz bilin. Çok okumanız, çalışmanız gerektiğini düşünüyorum. İnsanın seçtiği mesleğe göre her şeyi değişir. Çünkü iş seçimi ilerleyen zamanlarda eş seçimizi de etkileyecektir. Herkes yaşantılarına ve mesleklerine göre hayatlarını belirlemektedir. Geleceğinizin planlamasını bugünden yapmanızı öneriyorum. Bunların sizler için ne kadar önemli olduğunun farkına ilerleyen zamanlarda varacaksınız. Sanayi ve teknoloji çok kısa zamanda ve çok hızlı değişiyor ve buna ayak uydurmanızı öneriyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Programın ardından Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lokman Ceylan, Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Alişan Kapaklıkaya’ya katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. (İsmail Yılmaz-İLKHA)