VAN - Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği seminer, İkra Eğitim, Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) binasında gerçekleşti. Seminere konuşmacı olarak katılan Özkan Yaman, şehidlik ve şehadetle ilgili önemli mesajlar verdi.

“Şehidler, mazeretlerin arkasına sığınmadılar”
Şehidlerin hiçbir şekilde mazeret uydurmadıklarını ve hayrı ertelemediklerini ifade eden Yaman, “Şehidlerin yaptığını sonra yaparım derseniz kesinlikle o size sonra nasip olmayacak. En güzel yemin eden şehid mazeretlere sığınmayandır. Mazeret üretmeyendir. Mazereti olmayandır. İnsan ne kadar mazeret ileri sürerse sürsün kendisini çok iyi görür ve bilir.” dedi.

Asrısaadetten örnekler veren Özkan Yaman Hoca, Tebük seferine katılmayan Kab Bin Malik`in (ra) başından geçen olayı hatırlatarak,  Kab Bin Malik’in mazeret uydurmadığını ve Tevbe ettiğini belirtti.

Yaman sözlerini şöyle devam ettirdi: “Kab Bin Malik (ra) öyle bir hale geldi ki, artık nefes alamıyor. Ağlamaktan inlemekten gözleri zayıflamaya başlıyor nerdeyse ölecek. 40-50 gün böyle devam ediyor. En sonunda ayet iniyor. Bu 3 kişinin affedildiğine dair. Peki, biz Kab Bin Malik miyiz? Biz sahabe miyiz? Biz böyle Tevbe etmiş miyiz? Yok. Biz neyimize güveniyoruz. Mazeret üretirken ertelerken neyimize güveniyoruz. Şehidlerin mazereti yoktu. Onlar hiçbir zaman mazeret üretmediler” diyerek şehidlerin sadakatine dikkat çekti.

“İman yaratıcıya bağlanmaktan ibarettir”
Bediüzzaman Said-i Nursi’nin 23. Sözde; İmanın yaratıcıya bağlanmaktan ibaret olduğuna dikkat çektiğini ifade eden Yaman, şunları söyledi. “Yaratıcıya bağlanmaktan ibarettir iman. Şehidler zaten sürekli bağlananlardır en sonunda bağlandıklarına kavuşanlardır. Asıl işimiz Allah’a kolluk etmektir. Allah’ın ipine sarılarak bağlanın bizler diyoruz ki, ‘Ya Rabbi bu nasıl olacak’ Rabbimiz buyuruyor ki, `Cemaat olun bir araya gelin. Ayrılmayın. Bulunduğunuz neresi olursa olsun Allah’ın davasına bağlanırsız. Şehidler Rablerine sürekli bağlı olanlardır. Onlar bir gün bir dakika Allah’tan ayrı yaşamazlar. Nefes alamazlar. Aşkları vardır. Onların dertleri vardır. Şehidler şehadetleriyle en büyük nasihati yaparlar yapmışlardır.” diye konuştu.

Seminer yapılan dua ile son buldu. (Murat Dalgın - İLKHA)