BATMAN - Yeşilay Batman İl Temsilcisi Şehmus Temiz, Yeşilay’ın Kuruluşunun 94. yılı münasebetiyle yazılı açıklama yaptı. Mesajda Yeşilay’ın hizmetlerine değinildi.

 

Topla tüfekle yıkılamayan medeniyetlerin, sinsi oyunlar ve zararlı alışkanlıklarla zayıflatılıp çökertilmeye çalışıldığını ifade eden Temiz, “İstiklal harbinde direnci kırılamayan ecdadımızı çökertmek için düşman birlikleri, içki ve uyuşturucu maddelerle gençliği hedef almaya başlamışlardı. Limanlara yanaşan gemiler, sigara, içki ve uyuşturucu indirip, Anadolu’ya yayıyorlardı. Bunu gören dönemin aydınları, Ord. Prof. Osman Mazhar Bey, Bediuzzaman Said Nursi ve arkadaşları, Şeyh’ül İslam Haydarizade İbrahim Efendinin teşvik ve himayesinde halkı ve gençliği uyarmak ve bu yolda mücadele etmek için, 5 Mart 1920 tarihinde Yeşilay Cemiyetini kurdular.” dedi.
 

 

Yeşilay’ın 94 yıl önce kurulduğunu ifade eden Temiz, “İstiklal ruhuyla kurulan Yeşilay Cemiyeti, aynı ruhla, tüm kötülüklere ve kötülere karşı mücadelesine devam etmektedir. Gençliğimize ve geleceğimize olan saldırıların arttığı, cephelerin genişlediği günümüzde, Yeşilay’a olan ihtiyaç da artmıştır. Tüm halkımızın sigara ile başlayıp, alkol ve uyuşturucuya uzanan yolları tıkamak için Yeşilay’a destek olmaları, bu büyük mücadelede birer nefer olarak bulunmalarını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

 

Temiz son olarak "94 yıllık tarihinde bu dava için mücadele eden üstatlarımızı rahmetle anıyor, bayrağı devralanları, saygıyla selamlıyoruz." dedi.  (Yasir Oğuz - İLKHA)