BATMAN - Milli Eğitim Bakanlığı, afet, acil durum, sivil savunma, seferberlik ve koruyucu güvenlik hizmetleri konularında, öğrenci, öğretmen ve okul personelini bilinçlendirmek amacıyla ülke genelinde yılsonuna kadar eğitimler gerçekleştirecek. Okul personeline, eğitimler kapsamında, afet ve acil durumlarda birlikte hareket etme, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı süratle önlem alma kabiliyeti kazandırılması amaçlanıyor. Eğitimlerde, afet ve acil durumlarda can ve mal kaybının olmaması veya en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirler ve yapılacaklar anlatılacak.

 

Bu kapsamda Batman'da da eğitim seminerleri başladı. Batman Turgut Özal Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleşen eğitmen adaylarına yönelik eğitim seminerine Milli Eğitim İl Müdürü Şerif Akboğa, AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır ve eğitim alacak okul ve afet acil durum eğitmen adayları katıldı.
 

 

Eğitim seminerinin açılışında bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa,  “Değerli katılımcılar hepinize saygılar sunarım. Afetler konusunda hepimizin bilmesi gereken alınması gereken kuralların yüzeyselde olsa bilmemiz gerektiğine inanıyorum. Çünkü ülkemizin jeopolitik konumu itibarıyla sürekli afetle karşı karşıya olduğumuzu bilmemiz gerekir. Bu gün burada size verilecek eğitim ile edineceğiniz bilgileri sizde Milli Eğitim bünyesinde görev yapan idareci öğretmen ve öğrencilere kadar aktaracaksınız. Bu eğitim bu gün burada bitmiyor, bu uzun soluklu bir süreç. Ben bu eğitimin Batman’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
 

 

Milli Eğitim Müdürü Akboğa’nın ardından AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır AFAD’ın kuruluşu tarihçesi ve süreç içindeki aşamaları anlattı.
 

 

Yapılan konuşmaların ardından AFAD eğitim öğretmeni İhsan Afşar slâyt gösterisi eşliğinde okul ve afet acil durum eğitmen adaylarına afet bilinci eğitimi verdi. (Yasir Oğuz - İLKHA)