BİTLİS - HÜDA PAR Bitlis Belediye Başkan Adayı Cengiz Karakaya ve beraberindeki kalabalık heyetle esnafı ziyaret etti. Çarşı esnafı, kendilerini ziyaret eden HÜDA PAR heyetini, sıcak karşıladı.

Esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Karakaya, “Bizler birileri gibi çirkin siyaset yaparak sizleri boş vaatlerle kandırmaya değil, sizlerle birlikte sorunlarınızı kalıcı bir şekilde çözmek için yola koyulduk.” dedi.

Bitlis’te esnaf olmaları hasebiyle esnafın çektiği sıkıntıları en iyi kendilerinin bildiğini ifade eden  Karakaya, “Ben de sizlerle birlikte burada esnaflık yapıyorum. Esnaf olduğumuz için biliyoruz ki, sabah iş yerini açıp akşama kadar siftah etmeden iş yerini kapatan esnaf kardeşlerimiz vardır.

Kendi kiralarını ödeyemeyen, çek ve senet günü geldiğinde cebinde ödeyecek parası olmayan esnafımız vardır. Bugün bu esnafımız bu duruma neden geldi? Elbette ki bunun birçok sebep ve nedenleri vardır.  Bunun en büyük nedeni de yerel yönetimlerdir.

Eğer sizler 40 bin nüfusu 25 kilometre alana dağıtırsanız, merkezle olan ticaret akışını durdurursanız bu esnaf malı kime satacaktır. Allah’ın izniyle bizler Hür Dava Partisi olarak, halkımızın zararına olacak olan hiçbir oluşumun ne içinde nede destekçisi olacağız.” dedi.

Esnafın görüşü alınmadan esnafa yönelik hiçbir kararın verilemeyeceğinin altını çizen Karakaya, sözlerine devamla, “Eğer bu halka hizmet edilecekse bu hizmeti nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiğini halkla beraber karar verilmelidir. Halka rağmen karar verenler, halkın görüşünü hiçe sayanlar,  halkın aklıyla dalga geçenler hizmetten çok zarar verirler.

Yıllardır Bitlis’i yönetenler halktan kopuk olduklarında, halka rağmen kararlar aldıkları için bugün bitlisin içinde bulunduğu durum ortadadır. Hiçbir esnaf ne işinde ne halinden memnun değil. Kimi esnaf iş yerini kapatıyor, kimileride satarak memleketi terk ediyor.” ifadesini kullandı.

Dürüst belediyecilik anlayışıyla Bitlis’i yeniden inşa edeceklerini söyleyen Karakaya, “Bizler dürüst bir belediyecilik anlayışıyla halkımıza hizmet edeceğiz. Belediyeleri partizanlık ve yandaşlık yerleri yapmayacağız. Belediye malını yetim ve vakıf malı gibi muhafaza edeceğiz. Belediyenin tüm gelirlerini eşit bir şekilde Bitlis’te yaşayan her kesin ve her kesimin hizmetine sunacağız. Yapılacak hizmetleri bir lütuf değil, halka yapılması gereken bir hizmet gibi göreceğiz.  Hakka hizmet halka hizmet etmekten geçtiği anlayışıyla hep birlikte Bitlis’imizi yeniden maddi ve manevi olarak ihya ve inşa etmeye talibiz.” şeklinde konuştu.

Yapılan ziyarete esnaf büyük teveccüh gösterdi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

<< Geri 1 2 3 4 5 İleri >>

 

<< Geri 1 2 3 4 5 İleri >>