DİYARBAKIR - 72 STK’nın organizasyonuyla ‘Darbelere Hayır Çözüme Evet’ adıyla düzenlenen basın açıklamasının öncesinde yaşanan olayların Cihan Haber Ajansı tarafından farklı olarak lanse edildiğini savunan STK yöneticileri CHA'ya sert tepki gösterdi.

 

Yaşanan olaylarla ilgili olarak İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan STK yöneticileri, olayların, kamuoyuna lanse edilmeye çalışıldığı şekilde olmadığını ifade ederek Cihan’ın yapmış olduğu haberi tekzip ettiler.
 

 

“Darbecilerin yanında saf tutanların gerçek yüzlerini bir kez daha gördük”
Bu tip insanların bu güne kadar Müslümanları ilgilendiren hiçbir meselede sokağa inip, yapılanlara karşı tepki göstermediklerini ve karşı çıkmadıklarını ifade eden Diyarbakır Özgür Der Şube Başkanı Murat Koç, böyle bir olayda darbecilerin yanında saf tutanların gerçek yüzlerini bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.
Koç, “Diyarbakır’da 72 İslami hassasiyete sahip STK bu gibi önemli günlerde sürekli olarak açıklamalar yapmaktadır. Suriye meselesi, 28 Şubat, Roboski, Andımız ve birçok konuda bizler, Diyarbakır’da İslami hassasiyetleriyle bilinen sivil toplum örgütleriyiz. Yani bu yeni bir eylem değildir. Bugüne kadar da yaptığımız eylemlerin hiçbirin de hiçbir partiyle eylem birliği yapmadık, yapmayız. Partinin bir mensubu gelir, katılır. Rahatsız olduğu bir konudur o da destek vermek ister o ayrı bir konu. Fakat bu durum yaptığımız eylemin bir partiye mal edilmesini gerektirmez.” dedi.
 

 

“Kışkırtıcı ve tahrik edici sözlerle provoke etmeye çalıştılar”
Eylemin 28 Şubata yönelik olduğu bilinmesine rağmen kışkırtıcı ve tahrik edici sözlerle provoke edilmeye çalışıldığını söyleyen Koç, “Namaz çıkışında caminin Sanat Sokağına bakan kısmında 4-5 kişi yapılan eylemin 28 Şubat’a yönelik olduğunu bilmelerine rağmen, kışkırtıcı, tahrik edici sözlerle açıklamayı provoke etmeye çalıştılar. Bunlar kimdir? Kimlerdendir? Bilmiyoruz ama kullandıkları argümanlara bakarsak mensubiyeti herkes tarafından anlaşılacak bir kesim olduğu görülüyordu.” ifadelerini kullandı.
 

 

“Cihan Haber Ajansı’na tekzip göndermemize rağmen yayınlamadılar”
Bugüne kadar yaptıkları etkinliklerden rahatsız olanların darbeciler, İslam düşmanları, İsrail yandaşları, Amerikan sevdalıları olduğunu vurgulayan Koç, “Bunun dışında 10 yıldır bölgede eylem yapıyoruz. Hiçbir eylemimiz böyle bir provokasyona uğramadı.  Cihan Haber Ajansı’na tekzip gönderdik yayınlamadılar. Ciddiye bile almadılar.” diyerek tepki gösterdi.
 

 

Cihan Haber Ajansı’nın olayı çarpıttığını söyleyen Koç, “Tamamıyla yalan bir haber. Orada Yenişehir başkan adayından bahsediyorlar. Ama öğrendiğimiz kadarıyla o gün başkan adayı ilçe teşkilatı kadın kolları toplantısındadırlar. İl teşkilatından bahsediyorlar ama il teşkilatı Dicle’de seçim çalışmasındaydılar. O gün oraya namaz kılmak için gelen insanlar olabilir. Ki bunları biz tanımıyoruz. Cihan Haber Ajansı nasıl tanıdı bilmiyoruz. Eylemin AK Parti ile hiçbir alakası yok. Aksine AK Parti’nin uygulamaları eleştiriliyor. AK Parti’nin İhya Der Davası, Mustazaf Der Davası, Hizbutahrir Davaları, El Kaide tutuklamaları, İslami kuruluşlara yapılan baskılar gibi davalar eleştirildi. Yani biz AK Parti’yi eleştirecek bir eylem yaptık. Darbecileri tasfiye etmemesine yönelik tepkide bulunduk.” dedi.
 

 

“STK'ları AK partileştirmeye çalışan yanlı ve tamamı yalan bir haberdir”
Cihan Haber Ajansının yaptığı haberi, STK’ların yaptığı açıklamayı AK Partiye mal etmeye çalışan provokatif, yanlı ve tamamı yalan bir haber olarak değerlendiren Koç, “Bu yalan haber, cemaate yakın medyada da bu şekilde servis edildi. Cami avlusunda slogan atılmadı. Ne zaman ki bunlar provokasyona başladılar. Biz kitlemizi onlarla karşı karşıya getirmemek için başka yere çektik. Biz bu arkadaşları ilk defa sahada gördük. Bu güzel bir şey oldu aslında. Çünkü Müslümanları ilgilendiren hiçbir meselede bu arkadaşların yüreği yansa da sokağa çıkmadılar. İlk defa sokağa çıktılar. Ama bu defa yanlış yerde durdular. Darbecilerin yanında saf tuttular.” dedi. (M. Zeki Aygur / Mustafa Kaynak - İLKHA)