BİTLİS - Bitlis Merkez Fatih Kur'an Kursunda Kur'an-ı Kerim okumaya geçen 11 yaşındaki 17 minik için tören düzenlendi. Törende okudukları Kur'an ile herkesi kendilerine hayran bırakan minik Kur’an aşıklarına İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba tarafından kalem ve saat gibi çeşitli hediyeler verildi.

 

Törende çocuklarını Kur’an Kursuna gönderen ailelere teşekkür ederek sözlerine başlayan Akbaba, “Ben sizleri buraya gönderen annenizi babanızı tebrik ediyorum. Ne kadar küçükten okumayı öğrenirseniz telaffuzunuz o kadar düzgün olur. Ben hocalarınızı, bu müesseseye hizmet edenleri ve katkı sağlayan Bitlis halkını tebrik ediyorum.

 

Her ne kadar yoğun işlerimiz olsa dahi asıl görevimiz vatandaşlarımıza dini öğretmektir. Peygamber Efendimiz (sav) “Rabbi ile konuşmak isteyen Kur'an-ı Kerim okusun” buyuruyor. İmamı Malik en güzel elbisesini giyerdi. Nereye gidiyorsun? Dediklerinde eğer Hadisi Şerif okuyacaksa Peygamber Efendimizle, Kur'an-ı Kerim okuyacaksa Rabbimle konuşmaya gidiyorum diyordu” örneğini vererek Kur’an-ı öğrenmenin ve öğretmenin faydasını anlattı.

 

Düzenlenen törene İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Kur'an Kursu Öğreticileri ve miniklerin aileleri katıldı.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)