DİYARBAKIR-Çermik’te 60 yaşından sonra Kur’an okumaya başlayan  Remziye Yaman, belli bir yaştan sonra öğrenmenin zor olduğunu ancak öğrenmek için büyük çaba harcadığını söyledi.

 

Kendi zamanlarında okuma-yazma gibi birçok şeyden mahrum kaldıklarını belirten Yaman, şimdiye kadar dünya meşakkatinden ötürü öğrenmedikleri Kur’anı büyük bir azim göstererek öğrenmeye çalıştığını ifade etti.  Kur’an’ı çocuklarından ders alarak öğrenmeye çalıştığını belirten Yaman, “Kur’an-sız bir hayatın hiçbir anlamı yoktur.”dedi.

 

İzmir başta olmak üzere Antalya, Adana, Sakarya, Bolu, Bursa ve daha birçok şehirde iş sezonunda ailece çalışmaya gittiklerini söyleyen Yaman,’’Dünyalık için bu yaşıma kadar birçok yere çalışmaya gidip birikim elde etmeye çalıştım. Ben de, ölünceye kadar ihtiyaçlar bitmez kanaati oluştu. Yani şimdiye kadar Kur’ansız hayatın bende bir boşluktan başka hiçbir şey oluşturmadığını anladım. Bu vesileyle Kur’an öğrenme gayreti bende oluştu.’’ İfadelerini kullandı.

 

Kur’ansız bir yaşantının dert, keder ve ıstıraptan ibaret olduğunu söyleyen Yaman,’’Allah’a hamdolsun şimdi rabbimin kelamıyla haşir-neşir oluyorum. Bu şekilde kalbim tatmin olup sükûn buluyor. İnşallah rabbim okumuş olduğum Kur’an sayesinde bana mağfiret edip, beni bağışlar.’’şeklinde konuştu. (Mehmet Akarsu – İLKHA)