DİYARBAKIR- Ergani’nin çeşitli köylerinden gelen kanaat önderleri, Hür Dava Partisini ziyaret ettiler. Ergani merkez ve köylerde oturan kanaat önderleri yaklaşık 60 kişilik bir grup HÜDA PAR Ergani ilçe teşkilatını ziyaret etti.

 Kanaat önderlerini Ergani Belediye Başkan adayı Metin Kaya ve Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran Misafirleri karşıladı. Saat 18.00’de gerçekleşen ziyarette konuşan kanaat önderleri, toplumu kurtaracak partinin HÜDA PAR olduğuna dikkat çektiler.

 Misafirlere hitap eden HÜDA PAR Ergani Belediye Başkan Adayı Metin Kaya, oy vermenin biat etme anlamında olduğunu belirterek kimlere oy verileceğinin çok iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Kaya,  “Bugün bazı insanlardan duyuyoruz işte İslam’da siyaset yoktur diyorlar. Bunu çok iyi bilmeliler ki Resulullah (a.s) kendisi nasıl Medine’ye gittiğinde bir İslam devleti kuruyor ve insanların sorun ve sıkıntılarını halledecek hakem ve görevliler tayin ediyordu. Resulullahın yaptığı bugün günümüzde siyaset oluyor, bugün toplumu yönetenler siyasetçilerdir.” İfadelerini kullandı.

 “Biz siyaset sahnesinde tertemiz bir sayfa olduğumuz için bizi sevmeyenler bizi lekelemek istiyorlar ama bizim halkımız uyanmıştır kimin artık ak, kimin kara olduğunu biliyor.” Diyerek şöyle konuştu:  “Allah Resulu şöyle buyuruyor “ toplumun bozulup düzelmesi 2 şeye bağlıdır birincisi âlimler ikincisi yöneticiler.” Bugün bizim yöneticilerin ne halde olduğu gözler önündedir ondandır 20 yıl önce vatandaşlar çocuklarını okula gönderdiği zaman çocukları kendisi okullardan geliyordu. Ama bugün hemen hemen herkes çocuklarını okullardan gidip kendileri alıyor. Eve 10 dakika geç kalan çocuklarımızı 5 kere arıyoruz ne oldu nerde kaldı diye merak ediyoruz. Ortam çok bozulmuş etrafa torbacılarla dolmuş.

Geçenlerde Diyarbakır’da Valilik açıklama yaptı merkezde resmi hırsız sayısının 12 bin olduğu belirtiliyor. Bide sabıkası olmayanları da siz düşünün artık, peygamber ve sahabeler yurdu olan Diyarbakır bu hale gelmiş artık siz düşünün. Bizim amacımız ve gayemiz bu toplumu bu halden kurtarıp asıl olan İslami kimliğine büründürmektir bizler inşallah hak yolunda halka hizmetçi olacağız.”

Halka İslam’ı anlatılarını ve bunun da semeresini gördüklerini dile getiren Kaya,

“İnsanlar bize kalplerini açıyor gençler bizlere böyle bir İslami partiyi yıllardır beklediklerini söylüyorlar.

Öbür partiler köylere gittikleri zaman davul zurnayla gidiyorlar. Biz ise gittiğimiz zaman yanımızda Seydalarımızla gidiyoruz.

Bir vatandaş bana oruç ayında belediyeye gitmek istemediğini söyledi. Bende sordum ‘niye gitmek istemiyorsun?’ bana verdiği cevap: Sigara dumanından geçilmiyor ki.

Öte yandan bazı kızlarımız artık eşcinselliğin normal insan hakkı olduğunu savunuyorlar. Bugün toplumun yöneticileri tarafından gençlerimize bu empoze ediliyor. Artık buna göre bizim de mücadele etmemiz gerekir.” dedi.

HÜDA PAR Ergani Teşkilatı, misafirlere yemek ikramında bulundu.

(M. Veysi Tosun – İLKHA)