BURSA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin Bursa İl Teşkilatınca düzenlenen mitinge katılmak üzere Bursa’ya geldi.

 

Gökdere Meydanında düzenlenen mitingte partililere seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasında  Başbakan Erdoğan ve hükümete yüklendi. Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerinin montaj olmadığını savunan Kılıçdaroğlu hükümeti yolsuzluk yapmakla itham ederek, “Yalanla iman bir arada olmaz” dedi.

 

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Rıza Zerrab, Barış Güler ve Kaan Çağlayan’ın serbest bırakılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bunların hepsini serbest bıraktılar. Kahramanmaraş'ta bir gencecik çocuğumuz 17 lira çaldı diye 17 ay hapse atıldı. Bir milyar dolar götürdüler. Başbakan’ın evinden çıkan para bu. Hepsi serbest kaldı. Milletin vicdanı sızlıyor.” diye konuştu.

 

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şu sözleri kullandı: “Bunlar, bu dünyanın malını alıp bu dünyanın malıyla geçinip gitmek istiyorlar. Bizim de zaten hayret ettiğimiz nokta o. Bu kadar parayı ne yapacaksın sen? Çocuğun, evladın, torunun, yeğenin, amcan tamam. Yetmiyor mu arkadaş? Bursa'dan çağrı yapıyorum baş çalana, sevgili baş çalan, seni kaç lira tatmin ediyor hırsızlık yapmaktan vazgeçmek için? Kaç liraya ihtiyacın var? Emin ol, Türkiye'de ve dünyada yardım kampanyası başlatacağım. Düş bu milletin yakasından artık!”

 

“Polisten tapelere engelleme”

Öte yandan Kılıçdaroğlu miting alanına gelmeden önce Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesi platforma kurulan dev ekrandan izletildi. Tapelerin dinletildiği sırada kendilerini Sivil Polis olarak tanıtan şahıslar tapelerin ekrandan kaldırılmasını istedi. Uyarıyı dikkate almayan partililerin ses kayıtlarını dinletmeye devam etmesi üzerine polislerin tutunak tuttuğu bildirildi. (Veysi Siyah - İLKHA)