DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi(HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Bağlar ve Kayapınar ilçe seçim bürolarının açılışları miting havasında yapıldı.
Çok sayıda parti üye ve gönüllüsünün katıldığı açılışlara halkın yoğun teveccühü de dikkat çekti.
 

Seçim otobüsüyle konvoy şeklinde şehir içinde tur atan başkan adayları, halktan yoğun teveccüh gördü. Evlerinin balkonlarına ve camlarına çıkan halk başkan adaylarını selamlayarak tevhid işaretiyle adaylara olan desteklerini gösterdi.
Bilal Dalkılıç Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Partisinin ilçe seçim büro açılışlarına katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz, açılış öncesi halka hitap etti.
 

Kürtçe, Türkçe ve Zazaca halkı selamlayan Yılmaz konuşmasında, parti kurulmadan önce de herkesin kendi camialarını çok yakından tanıdığına dikkat çekti.
Muhtaçlara kimsenin el uzatmadığı, kimsenin kimseye yardım etmediği, yetimlere kimsenin sahip çıkmadığı, İslami değerlere kimsenin sahip çıkmadığı bir dönemde kurdukları teşkilatlarla, derneklerle, hayır kurumlarıyla halkın yanında olduklarını belirten Yılmaz, “Çünkü bizler, ‘Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir’ diyen bir Peygamber(s.a.v)’in ümmetiyiz. İnsanlarımız aç, perişan iken, çocuklarımız sokaklarda uyuşturucunun, ahlaksızlığın pençesine düşmüşken bizler yataklarımızda rahat uyuyamazdık. İşte bu hadisin bu söylenen sözün şeklinde olmamak için bizler elimizi taşın altına koyduk ”şeklinde konuştu.
 

Partisinin Bağlar ilçe seçim büro açılışsında konuşan Bağlar ilçe Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut ise,  Kürtçe yaptığı konuşmasında HÜDA PAR’ın gelişini baharın gelişine benzetti.
 

Halkı selamlayan Turgut, “Kürdistan’a bahar geldi İslam’ın baharı geldi. Elhamdülillah hani bahar gelirde, güller sümbüller çiçekler açılır y,a Kürdistan’ın da baharı geldi yani HÜDA PAR’ı geldi.”ifadelerini kullandı.
 

Batman’dan Muş’tan, Mardin’den Van’dan ve özellikle Bağlar ilçesinden sadece Allah rızası ve milletin hizmeti için amade ve hizmetçi olduklarını ifade eden Turgut, bunun karşılığını da sadece alemlerin Rabbi olan Allah’tan beklediklerini söyledi.
Kürdistan’ın başının dik olduğunu ifade eden Turgut, “Bizim yolumuz, amacımız, gayemiz ve davamız Peygamber(s.a.v)’in,  sahabelerin yolu ve gayesidir. Tüm dünya ve tüm halkımız bilsin ki yolumuz, gayemiz, amacımız ve sesimiz de sadece budur.”şeklinde konuştu.
 

Kayapınar seçim bürosunun açılışında konuşan Kayapınar İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Şaban Dalgın’da, halkı selamlayarak yaptığı  Kürtçe yaptığı konuşmasında,   “Hür Dava Partisi dürüstlük, adalet ve hakkaniyet partisidir. Partimiz hürriyet partisidir insanları kula kul olmaktan ve batıl ideolojilerden kurtaracak inşallah. Niyetimiz ve umudumuz artık milletimizin kendi kendini yönetmesidir. Kendi aslına dönüp onu temsil etmeyen ideolojilerden uzak durmasıdır. Milletimiz yüz yıldır kendini ifade edemiyordu. Rejimin bize sunduğundan başka seçeneğimiz yoktu. Bizde kötülerin içinde ancak az kötü olanları seçebiliyorduk. Bundan sonra örfümüzle, kimliğimizle, dinimizle, adımızla kendimizi ifade edeceğiz.”şeklinde konuştu.  (Zeki Aras/ İlyas Yavuz/ Bayram Çakar-İLKHA)

<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>
<< Geri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 İleri >>