MARDİN- Midyat ilçesinde  Midyat Eğitim Sevdalıları Derneği (MES-DER) düzenlenen  törenle hizmete açıldı.

 

Midyat  Yunus Emre Mahallesinde,  eğitime katkı  amaçlı hizmetlerde bulunacak olan Midyat Eğitim Sevdalıları Derneğinin (MES-DER)  açılış törenine,   Midyat Mili Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Midyat Eğitim Birsen Başkanı Abdulkadir Altay, Midyat Halk Eğitim merkezi Müdür yardımcısı Ekrem Turgut, Umutla Yaşam derneği Başkanı Murat Ay, Okul İdarecileri ve Öğretmenler katıldı.

 

Açılışta kısa bir konuşma yapan Mili Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, “Midyat’ta eğitimi düşünen bir dernek olması sevindirici bir durum, inşallah hayırlı olur ve devamı gelir .Sebep olan, katkı sunan arkadaşlara teşekkür ediyorum.’’ dedi.
MES DER basın tanıtımdan sorumlu Başkan yardımcısı Aydın Üstün, derneğin amacıyla ilgili yaptığı kısa  konuşmada, “ Derneğimizin kuruluş amacı bir köprü vazifesi görmektir. Özellikle eğitim alanında eksiklik olduğunu hissettiğimiz bölgelerde seminerler düzenlemek, maddi yardımlarda bulunmaktır. İlk orta ve lise öğrencilerine ulaşıp her alanda onlara katkılar sunmak, bilgilendirme çalışmaları yapmak. Başarılı olup maddi imkânı olmayan öğrencilere, ilgili birim ve kişilerden kaynak sağlayıp ulaştırmak amaçlarımız arasındadır. Biz eğitimle ilgili her alanda, dernek olarak var olmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

 

MES DER yönetim kurulu Başkanı Öztekin Akçay ise, açılışa katılanlara teşekkür ederek derneğin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.   (M.Sait Başaran-İLKHA)