ELAZIĞ-Elazığ Bilgeder’de Şahadet ayı münasebetiyle ’Şehadet ve Direniş’ adlı tiyatro sergilendi. Program halkın yoğun katılımıyla düzenlendi.Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Daha sonra şehadetle ilgili ilahi ve marşlar seslendirildi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Menderes Yıldırım şehadetin önemine değindi.

 

Anlatımıyla dinleyicileri hüzünlendiren araştırmacı-Yazar Menderes Yıldırım: “Ümmetin birliğinin garantisi, temsilcisi olan, en zor şartlarda ümmet ümmet diye çabalayan, canını veren bu çevre, geçmişte pek duyulmuyordu. İşte biz bazı parçalarla dile getirebiliyorduk. ‘Koşun Müslümanlar koşun Diyarbekir’e. Kan revan içinde yaralı kuşum.’ Şehit Abdüsselam için söylenen bu parça ümmetin halini ortaya koymaktaydı. Müslümanlar koşmadığı için duymadı. En haklı yarasını o Müslüman dahi anlatamadı. Anlattığını da kardeşlerine duyuramadı.” diye konuştu.

 

Yıldırım konuşmasının devamında:” ’Müslümanlar bir uzvun parçaları gibidir. Bir yere diken battığı zaman diğeri de rahatsız olur.’ Hadisi şerif vardı. İşte maalesef Türkiye’deki Müslümanlar bu konuda sınıfta kaldı.” ifadelerini kullandı.

 

Bilge-Der tarafından düzenlenen ‘Şehadet ve Direniş’ adlı tiyatroda gösterisi Diyarbakır’da derin yapılanmanın işkenceleri altında katledilen Abdüsselam İrdem’in ölümü ile ilgili tiyatro gösterisi sergilendi.

 

Program  Galip Aslan’ın kapanış duasıyla sona erdi. (Ömer Nas - Yasin Kavaklı-İLKHA)