VAN- Saat 11.00 sıralarında Edremit ilçesine bağlı Emin Paşa mahallesinde bulunan BDP seçim Bürosunun yakınlarında geçen Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fetullah Erbaş’a ait seçim otobüsü ile minibüse, DBP seçim bürosunda çıktıkları belirtilen bir grup taşlı saldırıda bulundu.

Saldırıda her iki aracın camları kırılırken araçlarda bulunan Şoför ve parti mensuplarının da tartaklandığı belirtildi.

Bu arada söz konusu saldırılar ile ilgili basın açıklaması yapan Saadet Partisi Van İl Teşkilatı saldırıları kınadı.

Açıklamayı okuyan Saadet Partisi Van İl Teşkilatı Basın Sözcüsü M. Necip Yavuzer Eminpaşa mahallesinde parti araçlarına ve şoförlerine yapılan saldırıyı kınayarak, “Van’ın huzurunu ve barışını bozmaya kimsenin hakkı ve gücü yetmeyecektir. Bu tür saldırılar demokrasiye barışa ve Van halkının kardeşliğine sıkılan birer kurşundur” dedi.

Saldırının Van’ı ve Van insanımızı sevmeyen karanlık emelleri olan belli gruplar tarafından tertiplendiğini ifade eden Yavuzer, “Saldırıların kimler tarafından ve nasıl yapıldığına bakmaksızın şiddetle kınıyoruz” dedi.

Demokratik bir ülkede demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisinin partiler olduğunu söyleyen Yavuzer, Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da mahalli idareler seçim çalışmaları yapıldığını hatırlatarak, “Demokratik bir ülkede demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi, siyasi partilerdir.

Diğer bir ifade ile siyasi partiler ve seçimler olmazsa demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Demokratik bir ülkede kanunların el verdiği ölçüde her partinin eşit oranda propaganda ve çalışma yapma hakkına sahiptirler. Bu faaliyetlere engel olmak zor ve şiddet kullanmak bir gurubu ve partiyi tehdit etmek en basit ve amiyane tabirle barbarlık ve zorbalıktır.

Amaç ve hedefleri olan kendilerini demokrasi ve halkçı olarak gösteren parti ve grupların gayri demokratik bir tutum ve davranış içine girmesi kendi varlığını inkâr etme anlamına gelmektedir.

Propaganda amaçlı giydirilmiş olan parti otobüsümüz ve minibüslerimiz defalarca belli gruplar tarafından taşlanmasına ve saldırıya uğramasına rağmen hep sağduyu ile hareket edilmiş ve mensuplarımıza sabır telkin edilmiştir” ifadelerini kullandı.

“Bu olaylarla sabrımızı zorluyorlar”
Yapılan saldırıların sabırlarının taşmasını zorladığını ifade eden Yavuzer,  “Bugün saat:11.00 sıralarında seçim minibüsümüz Eminpaşa Mahallesinde Saadetin yükselişini çekemeyen belli bir grup tarafından kasten saldırıya uğramış, aracımızın camları kırılmış ve şoförümüz ve parti mensuplarımız tartaklanmıştır. Saldırıyı yapan gruplar şunu çok iyi bilsinler ki partimiz bu saldırıyı önleyecek, bu saldırının önlemini alacak güç ve kudrettedir. Bu olaylar sabrımızın taşmasını zorlamaktadır. Van’ımızın huzur, refah ve saadeti için kitlemize sağduyu telkin etmekteyiz.” Diye konuştu.

“Saldırganlar BDP seçim bürosundan çıktı”
İrtibata geçtiğimiz M. Necip Yavuzer, saldırıyı gerçekleştirenlerin BDP Emin Paşa Seçim Bürosunda çıktıklarını da sözlerine ekledi.

Öte yandan İlke Haber Ajansı’na konuşan Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fetullah Erbaş ise, geçtiğimiz günlerde Van Valisi Aydın Nezih Doğan başkanlığında yapılan ‘Seçim Güvenliği’ toplantısında alınan kararların ihlal edildiğini belirterek, Bunu ihlal edenlerin ise BDP ve Ak Parti” olduğunu ifade etti.

Toplantıda alınan kararların havada kaldığını da ifade eden Erbaş, “Grup toplantısı havada kaldı. Emniyet mensupları ne BDP’ye bir şey yapabiliyor ne de AKP’ye bir şey yapabiliyor”  değerlendirmesinde bulundu.

(Murat Dalgın-İLKHA)