BATMAN- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir dizi toplantılarda bulunmak üzere Batman’a geldi.

 

HÜDA PAR Batman seçim irtibat bürosunu ziyaret eden  Genel Başkan Yapıcıoğlu, burada partililere  bir konuşma yaptı.

 

Yapıcıoğlu konuşmasında, “Bizler yaklaşık iki buçuk sene önce parti kurma çalışmaları yaptık ve yaklaşık 14 buçuk ay önce kuruluş dilekçemizi verdik. . Biz bu yola çıktığımızda dedik ki, bizim ki parti davası değil, biz bir dava partisidir” dedi.

 

“Hıristiyan batının değerlerini memleketimize taşıdılar”
Memleketin çok zulümler gördüğünü dile getiren Yapıcıoğlu, “İnsanlarımız çok eziyetler çekti. 100 kusur sene önce Osmanlıların son döneminde bazı şahsiyetler Avrupa’ya gidip eğitim süreçlerinden geçtikten sonra Hıristiyan batının bazı değerlerini memleketimize taşımaya başladılar. Bunları halka dayatmaya başladılar. İttihad ve Terakki zihniyeti bu memleketin pek çok zulüm görmesine sebebiyet verdi. İlk zulüm görenlerden birisi toplum olarak Hıristiyan batının değerleri Osmanlının son döneminde iktidar olduktan sonra Osmanlı vatandaşı olan yani bu coğrafyada yaşayan Hıristiyanlar ve Ermeniler oldu” şeklinde konuştu.

 

“Kürtler, isyanlara tepki gösterdi”
Müslümanların zulüm gördüğünü ve Kürtlerin de kimliklerinin inkâr edildiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, “Cumhuriyetin kuruluşunda kurucu iki halktan birisi olduğunu kabul eden Kürtlerin bu inkâra karşı tepkileri oldu. Şeyh Said kıyamı gibi, Ağrı isyanı gibi pek çok hareketler şiddetle bastırıldı. Memleket kan gölüne döndü. Neydi bu zulümlerin sebebi” ifadelere yer verdi.

 

Müminin müminin kardeşi olduğunu ve Müminlerin ancak kardeş olduğuna sözlerine ekleyen Yapıcoğlu, kardeşin kardeşe zulüm yapamayacağını belirterek, “Darda kaldığında onu yalnız bırakmaz, onu düşmana teslim etmez. Mümin kendi nefsi için istediğini kardeşi içinde ister. Mümin kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi kardeşine de yapmaz. Bizim şiarlarımız budur, bizim inancımız budur” dedi.
Kuruluşta, AK Parti’den 15 gün daha kıdemliyiz.

 

Bugünlerde konuşulan  diğer bir konuya da değinen Yapıcıoğlu, “Bize diyorlar ki siz daha yeni kurulmuş bir partisiniz bu seçimlerden nasıl başarı bekliyorsunuz, hayal görmeyiniz. Evet, biz Cumhuriyet Halk Partisi gibi 90 yıllık bir parti değiliz. Şunun şurasında kuruluşumuzun üzerinden 14 buçuk ay geçti. Böyle söyleyenlere şunu hatırlattık. AK Parti 2001 yılının Ağustos ayında kuruldu. 2002 yılının Kasım ayında da genel seçimler yapıldı. Tek başına yüzde 34 kusur oy alarak, 300 kusur milletvekili çıkardı ve tek başına hükümet kurdu. Kuruluşunun üzerinden 15 ay geçmişti. Seçimlerin yapılacağı güne kadar bizim kuruluşumuzun üzerinden 15 buçuk ay geçmiş olacak. Yani 15 gün onlardan daha kıdemli olacağız” şeklinde konuştu.

 

HÜDA PAR Batman seçim irtibat bürosunun vatandaşlar tarafından tıklım tıklım dolduğu da gözden kaçmadı.

 

Konuşma sonunda seçim irtibat bürosunda bulunan partililerle vedalaşan Yapıcıoğlu, Batman’dan Diyarbakır’a geçti. (Veysi Rüzgar-İLKHA)