BATMAN – Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Batman’a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti seçim lokalinde partililere seslenip Batman esnafını ziyaret etti.

 

AK Parti İl seçim lokalinde partililere seslenen Bakan Ala, “Türkiye’yi aldığımız yer ile getirdiğimiz yer kıyas bile edilemez. Ama bundan sonra da ortaya koyduğumuz hedeflere de halkın desteğiyle birlikte varacağız. O birlikte varacağımız yeri de bir takım insanlar şimdieen hayal bile edemiyorlar, edemeyecekler. Ama biz sizlerle birlikte oraya da varacağız. Çünkü biz, insan hakları nedir, insan nedir, nasıl bir kıymete sahiptir bunu biliyoruz. Bu aldığımız emanetin kıymetini de bilerek yerine getiriyoruz. Batman, milli değerlerimizin, bütünlüğümüzün, birliğimizin her zaman garantisi olmuştur.” dedi.

 

“Özgürleşmenin, hürleşmenin duası mı olur, bedduası mı?”

28 Şubat’a da değinen Ala, o dönemde yaşanan olayları ve günümüzdeki gelişmeleri de değerlendirerek, “28 Şubat’ta neler yapıldı bu memlekette. 28 Şubat’ta sizlerin, bizlerin yani bütün milletin din ve vicdan özgürlüğü zap turap altına alınmak istendi ve alındı. 28 Şubat’ın bin yıl süreceği söylendi. Başörtülü kardeşlerimiz okullara bile gidemiyordu. Ama şimdi çok şükür geldiğimiz noktada Türkiye’de Allah’ın yardımı ve halkın desteğiyle başardığımız şu din ve vicdan özgürlüğü konusunda aldığımız mesafeye bakın. Her bir çocuğumuz okullarda Kur’an-ı Kerim okumaya imkan sahibi oldu. Çocuklar, Peygamberimizin hayatını öğrenme imkanını buldu. Başörtülü ve başı açık kardeşlerimiz özgürce, hürriyet içerisinde okullara gidebiliyor. Peki kamuda çalışabiliyor mu, çalışıyor. Başörtülü kardeşlerimiz Meclis’te oturabiliyor. Peki böyle bir özgürleşmenin, hürleşmenin duası mı olur, bedduası mı? Bunu size bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“Çözüm süreci lutüf değil bir haktır”

Çözüm sürecine de değinen Ala, artık hiç kimsenin evina ateş düşmeyeceğini vurgulayarak, “İnsanlığın utanacağı Anadilin önünde bir çok engel var mıydı? Merhaba, demek yasaktı neredeyse ve bunları bile yaşadınız. Şimdi böyle bir problemimiz var mı? Kardeşlerim almamız gereken bir çok yol var. Aldığımız mesafeye bakınca Allah’a şükür diyoruz. İşte bu mesafeyi alanlar, bu mesafeyi alanlara destek olanlar sizin şuanda hak ve özgürlük diye tanımladığınız evrensel standarlara uygun hak ve özgürlük alanlarını genişletecek olanlardır. Bunu biz yapacağız. İnşallah çözüm sürecini de ortaya koyduk. Onu da sonuçlandıracağız. Atık kimsenin evine ateş düşmeyecek inşallah. Biz hiçbir annenin ağlamasını arzu etmiyoruz. Ama bunu bir lutüf olarak da söylemiyoruz. Bunu bir hak olarak tanımlıyoruz.” diye konuştu.

 

 Yaptığı konuşmanın ardından Ala, Batman esnafını gezerek bir lokantada oturup yemek yedi.(M.Fatih Akgül/Mehmet Mikyas-İLKHA)