Şükrü Gündüz / Doğruhaber
HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, seçim çalışmaları ve Diyarbakır için düşündüğü projeleri gazetemize anlattı. Halkımızın HÜDA PAR’dan çok büyük beklentileri olduğunu söyleyen Yılmaz, “Halk hizmet görememekten, siyasi yandaşlıktan, rüşvetten; haraçtan, rantiyecilerden bıkmış durumda. Adil ve dürüst yönetici, şeffaf bir yönetim istiyor” dedi.

Belediyelerin halkımıza hizmet etmek yerine ideolojik karargâhlar haline getirilerek toplumu yozlaştıracak çalışmalar yaptığını belirten Yılmaz, “Maalesef mevcut belediyeler ne maddi ne de manevi yönden halkımızın ihtiyaçlarına cevap veremediler. Belediye imkânları ile toplum mühendisliği yapılmak istendi.

Özellikle de Kürt halkının örfünü, kültürünü, namus anlayışını değiştirmeye, özgürlük adı altında her türlü cinsel sapıklığı, eşcinselliği, zinayı normal ve meşru göstermeye çalıştılar. Belediyelerde partizanlık yandaşlık yapıldı. Halkın malı olan belediye gelirleri eşe, dosta, yandaşa, örgütdaşa peşkeş çekildi. Halka hizmet yerine, yandaşlara hizmeti esas aldılar” diye konuştu.

BELEDİYELERİN İDARESİNE VE HALKIMIZIN HİZMETİNE TALİBİZ
“Halkın efendisi, halkına hizmet edendir” diyen Yılmaz, “Bizler halka efendilik taslamaya değil, hizmet etmeye geliyoruz” diyerek Sahabeler Şehri Diyarbakır’a hak ettiği hizmeti sunarak Diyarbakır’ı karpuzla ve Molotof’la değil sahabeleriyle tanınacak bir şehir haline getireceklerini söyledi.

DİYARBAKIR İÇİN HAZIRLANAN MUHTEŞEM PROJELER
Diyarbakır için çok büyük projeler hazırladıklarını anlatan Yılmaz, fakir gençler için evlilik yardımı, genç kızlar için çeyiz yardımı, evli öğrenciler için eğitim yardımı ve kira yardımı, evde bakım hizmeti, aş evleri gibi projelerden tutun da Diyarbakır’ı daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmek için, yalnız seyahat eden ve karma taşımalı toplu taşıma araçlarına binmek istemeyen bayanlar için, bayan sürücülerin, bayanlara hizmet vereceği pembe otobüs ve indirimli seyahat için pembe kart uygulaması hizmeti, Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi yapımına, Dağkapı Fakülte arasına teleferik hattı çekilmesine kadar daha farklı birçok projeler hazırladıklarını söyledi.

HALKIMIZIN HÜDA PAR’DAN BÜYÜK BEKLENTİLERİ VAR
Son bir aydır Diyarbakır’ın ilçelerini ve köylerini dolaşarak halkla bir araya geldiklerini ifade eden HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, “Esnaflarımızı ziyaret ediyor, köylülerimiz ile görüşüyorum. Çok büyük bir teveccüh ve ilgi var.

Halkımızın HÜDA PAR’dan büyük beklentileri var. Halk hizmet görememekten, siyasi yandaşlıktan, rüşvetten, haraçtan, rantiyecilerden bıkmış durumda. Adil ve dürüst yönetici, şeffaf bir yönetim istiyor. Her ne kadar camia olarak eski olsak da, partimiz yenidir.

Halkımızın camiamızla partimiz arasında bağ kurması ve tanıması gerekiyordu. Büyük medya grupları bizden hiç söz etmiyor, bizimle ilgili haber yapanlar ise karalama amaçlı haber yapıyorlar. Arkamızda büyük holdinglerin, fabrikatörlerin desteği ve finansörlüğü de yok.

Medyada para ile reklam vererek tanıtımımızı yapamıyoruz. Tüm bunlara rağmen partimizin tanıtımını yapmamız gerekiyordu.

Maddi imkânlarımız yok ama elhamdülillah insan gücümüz, fedakârlık yapan üyelerimiz ve halkımızın desteği var. Partimizin amacını misyonunu anlatan broşürlerle, ev ev, mahalle mahalle, köy köy gezip tanıtım yapıyoruz” diye konuştu.

HALKIMIZLA YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜP EVLERİNE MİSAFİR OLUYORUZ
Diğer partilerin medya organları ile vatandaşlara ulaşmaya çalıştığını ancak kendilerinin kapı kapı dolaşarak projelerini halka anlatıp sorunlarını dinlediklerini söyleyen Yılmaz, “Bizler kapıları tek tek çalıyor, halkımızla yüz yüze görüşüp evlerine misafir oluyoruz.

Partimizin adını duymayan vatandaşlarımız da böylece partimizin adını duyuyor, amacını öğrenmiş oluyor. Halkımız bizi dernek dönemimizdeki hayırlı hizmetlerimizden ve çalışmalarımızdan tanıyor.

Hizmet alanımızı genişletmek ve kendilerine siyasi alanda da hizmet etmek için parti kurduğumuzu öğrenince çok memnun kalıyorlar. Birçoğu çay içmeye evine davet ediyor” dedi.

“AHLAKSIZLIĞI YAYMAYI HİZMET OLARAK GÖRÜYORLAR”
Belediyelerin halkımıza hizmet etmek yerine ideolojik karargâhlar haline getirilerek toplumu yozlaştıracak çalışmalar yaptığını belirten Yılmaz, “Maalesef mevcut belediyeler ne maddi ne de manevi yönden halkımızın ihtiyaçlarına cevap vermediler. Belediyelerin asli amacı hizmet üretmektir.

Şehre ve halka hizmet etmektir. Belediyeler ideolojik karargâhlar haline getirildi. Belediye imkânları ile toplum mühendisliği yapılmak istendi.

Özellikle de Kürt halkının örfünü, kültürünü, namus anlayışını değiştirmeye, özgürlük adı altında her türlü cinsel sapıklığı, eşcinselliği, zinayı normal ve meşru göstermeye çalıştılar. Belediyelerde partizanlık yandaşlık yapıldı. Halkın malı olan belediye gelirleri eşe, dosta, yandaşa, örgütdaşa peşkeş çekildi.

Halka hizmet yerine, yandaşlara hizmeti esas aldılar. Gerek mülki idareler ve gerekse yerel yönetimler ellerindeki imkânlar ile gençliğimizi yozlaştırıyor halkımızı inanç ve ahlaki değerlerinden soyutlamaya çalışıyorlar.

Bunun neticesinde de uyuşturucuya, alkole, hırsızlığa, ahlaksızlığa bulaşmış bulaştırılmış bir toplum meydana geldi.

Örneğin, hem valilik hem de belediyeler kültür sanat festivalleri adı altında kız-erkek karışık eğlenceler tertip ediyor. Bunu da hizmet diye sunuyor” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZIN MADDİ VE MANEVİ DİNAMİKLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
HÜDA PAR olarak toplumdaki bozulmayı ve yozlaşmayı düzeltmek için çalışacaklarını söyleyen Yılmaz, “Bizler öncellikle toplumdaki her türlü yozlaşmayı ve bozulmayı engellemek istiyoruz. Bozulan toplum yapısını düzeltmek istiyoruz.

Toplumu ifsat etmek isteyenlere karşı, halkımızın maddi ve manevi dinamiklerine sahip çıkacağız. Gençliğimizi her türlü yoz düşünceden, ilişkiden ve yaşantıdan kurtaracağız” dedi.

YERELİ YERLİ YÖNETMELİ
Yerel yönetimlere “dürüst siyaset / gerçek adalet, dürüst belediyecilik / gerçek hizmet” ilkeleriyle talip olduklarını ifade eden Yılmaz, “Bizim parti olarak diğer partilerden farkımız olduğu gibi yerel yönetimler yani belediyecilik konusunda da farkımız / farklarımız var. Bizler partimizi kurarken “dürüst siyaset / gerçek adalet” dedik.

Belediyelerin yönetimine de “dürüst belediyecilik / gerçek hizmet” diyerek sahneye çıkıyoruz. “Yereli yerli yönetmeli” şiarıyla hareket ediyoruz. Tüm adaylarımız yerlidir.

Başkan adaylarımız aday oldukları şehirlerden ve ilçelerdendir. Yerli olmayan o şehrin sorun ve sıkıntılarını bilmez. Şehrini ve insanını tanıyan, şehrin sorun ve sıkıntılarını halk ile beraber yaşayan adaylarla halkımıza hizmet edeceğiz” diye konuştu.

“BELEDİYELERİN İDARESİNE, HALKIMIZIN HİZMETİNE TALİBİZ”
HÜDA PAR olarak “Halkın efendisi, halkına hizmet edendir” anlayışı ile hareket ettiklerini ifade eden Yılmaz, “Aday belirleme kriterlerimiz de diğer partilerden farklıdır.

Bizler halkın neredeyse tamamı Müslüman olan bir toplumuz. Adaylarımızı belirlerken buna dikkat ettik. Hz. Peygamberin halifelerinin vasıflarını örnek aldık. Tüm adaylarımızın İslam’ı eksiksiz yaşayan dindar kişiler olmasına dikkat ettik.

Hz. Ebubekir gibi “sadık”, Hz. Ömer gibi “adil”, Hz. Osman gibi “hilm ve haya sahibi”, Hz. Ali gibi “ilim ve cesaret”, sahibi olmasını önceledik. Dindar, dürüst, güvenilir, adil ve namuslu adaylarla halkımıza hizmet edeceğiz. Bizim yönetim anlayışımız Hz. Peygamberin “ Halkın efendisi, halkına hizmet edendir.” anlayışıdır. Bizler halka efendilik taslamaya değil, hizmet etmeye geliyoruz. Belediyelerin idaresine, halkımızın hizmetine talibiz” şeklinde konuştu.

Hüseyİn Yılmaz kİmdİr, kendİnİzİ kısaca tanıtır mısınız?
1967 yılında Diyarbakır’da doğdum. İlk orta lise ve üniversiteyi Diyarbakır’da okudum. Dicle Üniversitesi Hukuk fakültesinden 1989 yılında mezun oldum. 1992 yılından beri Diyarbakır barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapmaktayım. Takip ettiğim davalar nedeniyle birkaç kez gözaltına alındım. 2000 yılında bu nedenle hakkımda açılan davadan dolayı bir süre cezaevinde kaldım.

006 yılında Mustazaf - Der’e üye oldum. 2007 yılından 2012 yılına kadar yani kapatılıncaya kadar Mustazaf - Der’in genel başkanlığını yaptım. Mustazaf – Der’in kapatılması üzerine kurulan Mustazaflar Hareketi’nin kurucusu ve sözcüsü olarak görev yaptım. Hür Dava Partisi’nin kurucuları arasında yer aldım.

30 Haziran 2012 tarihindeki kongreye kadar partinin genel başkanlığını yaptım. Şu an HÜDA PAR Siyasi ve Hukuki İlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. 30 Mart 2014 yerel seçiminde Hür Dava Partisi’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayıyım.

“DİYARBAKIR KARPUZ VE MOLOTOFLA DEĞİL, SAHABELERİYLE TANINACAK”
Diyarbakırlı hemşerileri için yaşam kalitesini yükseltecek projeler hazırladıklarını söyleyen Yılmaz, “Şehrimizin ve hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek projelere öncelik verdik. Sosyal projelerimiz yoğunlukta olacaktır. Çevre, ulaşım, imar projelerimizle halkımızın hayatını kolaylaştıracağız. Bunlardan bir kısmını sizin aracılığınızla halkımızla paylaşmak istiyorum” dedi.

İŞTE HÜDA PAR’IN DİYARBAKIR PROJELERİ:
1- Şehrimizin, ‘SAHABELER ŞEHRİ DİYARBEKİR’ adıyla markalaşması sağlanacak. Diyarbakır, karpuzla, molotofla değil, sahabeleriyle tanınacak.

Hz. Süleyman Camisi çevresinin Sahabelere yakışır şekilde düzenlenip ziyarete açılması, etrafında medrese yurt vb. ilmi kurumlar yapılması, buraya MESCİD-İ NEBEVİ’NİN model alınacağı büyük bir camii yapılması için çalışılacak.
2- Şeyh Said ve dava arkadaşlarının mezar yerleri tespit edilerek, buraya KIYAM/ŞEHİDLER MESCİDİ yapılacak. Şehidlerin mezarlarının bulunduğu Dağkapı’daki meydanın, ŞEYH SAİD MEYDANI olarak isimlendirilmesi sağlanacak.
3- İçinde Muhtarlık, PTT şubesi ve halkımızın kamu kurum ve kuruluşlarındaki basit işlemlerinin yapılabileceği ve faturalarının ödenebileceği hatta belediye hizmet birim alanlarının bulunacağı şehrin tarihi mimarisiyle uyumlu ‘mahalle konakları’ projemiz olacak

4- Hafif raylı sistem devreye girinceye kadar, Şehrin ortasında kalan demiryolundan ulaşım amaçlı istifade etmek gibi bir projemiz olacak. TCDD ile anlaşarak mevcut demiryolunu ıslah ederek, yanına bir hat daha eklemek suretiyle Ofis, Huzurevleri, Sanayi Sitesi, Araştırma Hastanesi ve Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar olan alanda yolcu taşımacılığı hizmetini sunmayı projelendirdik.

“PARKLARIN KIBLESİNDE MESCİD OLACAK”
5- Cami/mescit ve yeşil alan entegrasyonu sağlanacak. Yeni şehir imar planında ibadet mekanları için fazla alan ayrılacak. Yapılacak parkların kıblesinde cami olacak. Yapılacak camilerin de kıblesinin ters yönünde (arkasında) park ve yeşil alan olacak. Böylece cami cemaati parklarla, parklar camilerle buluşacak.

Parklardaki uygun olmayan davranışların da önüne geçilmiş olacak. Ayrıca Cuma namazlarında cami dışına taşan kalabalık parkın içinde namazını kılabilecek. Kaldırımlarda ve caddelerde namaz kılma durumu ortadan kalkacak.

6- Sur içi Bölgesine yakın, içinde konferans, kongre, sergi salonları bulunan, tarihi dokuya uygun, şehir görüntüsüne hakim, üzerinde seyir terası bulunan DİYARKULE inşası olacak. DİYARKULE’nin içinde, Diyarbakır’ın fethini sembolize edecek DİYARBAKIR PANORAMA’sı inşa edilecek.

7- Evlenmek isteyen, fakir gençler için EVLİLİK YARDIMI, genç kızlar için CEYİZ YARDIMI, evli öğrenciler için EĞİTİM YARDIMI ve KİRA YARDIMI sağlanacak.

ŞEFKAT EVLERİ
8- Yetim, dul ve muhtaçların korunması ile barınmasına yönelik ŞEFKAT EVLERİ yapılacak.
9- Hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara EVDE BAKIM HİZMETİ için birim oluşturulacak.
10- Fakir ve muhtaçlar için sıcak yemek imkânı sunulacak. AŞ EVLERİ kurulacak.

11- Gençlerin Kültür Sanat ve Sportif aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri uygun GENÇLİK MERKEZLERİ yapılacak.
12- Hırsızlık, uyuşturucu ve zararlı madde bağımlısı gençlere yönelik ıslah MERKEZLERİ yapılacak.
13- Halkın, belediye ile ilgili her türlü şikâyetini aktarabileceği, şikâyetçi vatandaşın kapısına kadar gidip sorunları yerinde dinleyebilecek ve çözecek HALKA HİZMET BİRİMLERİ oluşturularak ŞİKÂYET ÇAĞRI MERKEZLERİ kurulacak.

14- STK yetkilileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle, şehrin ve toplumun sorunlarının çözülmesi için YEREL İSTİŞARE MECLİSLERİ (YİM) kurulacak. Burada alınan kararlar Belediye meclisinde dikkate alınacak
15- Sur içinin TARİHİ DOKUSUNUN ORTAYA ÇIKARILMASI, gezi, sanat, gösteri ve turizme yönelik ticari alanların oluşturulması sağlanacak.

16- Engellilerin ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş, saat ve güzergâhları belirlenmiş ENGELLİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI tahsis edilecek.

Belirlenen güzergâhların dışındaki yerlere gitmek isteyen engelli vatandaşlar için aynı özelliklere sahip ENGELLİ TAKSİ tahsisi (ALO ENGELLİ TAKSİ hizmeti) olacak.

Engellilerin kendi başlarına gezebilmeleri için, kullanabilecekleri AKÜLÜ ARAÇ temini sağlanacak.

PEMBE OTOBÜS
17-Yalnız seyahat eden ve karma-toplu taşıma araçlarına binmek istemeyen bayanlar için, Bayan sürücülerin, bayanlara hizmet vereceği PEMBE OTOBÜS ve indirimli seyahat için PEMBE KART uygulaması hizmeti verilecek.
18-Bölge hastanelerinin olduğu yerlerde refakatçiler için MİSAFİRHANE ve AŞEVİ yapımı olacak.
19- Cezaevlerinin yanına mahkûm yakınlarının zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri GÖRÜŞ BEKLEME mekânları ile birlikte getirilen çocuklar için oyun parkları oluşturulacak.

20- Mübarek günlerde mezarlıklara ücretsiz toplu taşıma araçları servislerinin tahsisi olacak.
21- Şehrin muhtelif yerlerine tarihi dokuya uygun ÇEŞME VE SU SEBİLLERİ yapılacak.
22- Anzele suyunun, etrafında yeşil alan ve gezi parkuru bulunan kanallarla sur içinde surların dip kısmı boyunca dolaştırılması oradan da fiskaya şelalesine akıtılması sağlanacak.

23- Şehrin ticari merkezlerinde, kavşaklara yakın ön cephesi işyerleri, arka tarafı otopark olan makul ücretli KATLI OTOPARK yapımı, üstü yeşil alan olacak şekilde YER ALTI OTOPARKLARI yapımı olacak.
24- Haftanın her günü farklı ürün gruplarının satılacağı daimi, DÖNÜŞÜMLÜ SEMT PAZARLARI kurulacak. Burada haftanın farklı günlerinde faklı meslek grupları mallarını satabilecekler. Örneğin bir gün sebze meyve, başka gün kuru gıda, bir başka gün giyim vb. ürünler satılabilecek.

25- Köylerde Cami, imam evi ve taziye evi, köy çeşmeleri, su göletleri, çocuk oyun parkları yapılacak.
26- İlçelerde, köylülerin organik ürünlerini rahatça satabilecekleri köy pazarları oluşturulacak.

27- İsim ve numaralı adres sistemine dayalı planlı ve projeli, camili, morglu, ağaçlandırılmış, içerisinde birçok gasilhane bulunan yeni BÜYÜKŞEHİR ASRİ MEZARLIĞI inşa edilecek.

28- Mevcut büyük parkların içerisindeki tüm tesislerin belediyelerin sosyal tesisleri haline getirilerek halkın hizmetine sokulması sağlanacak. Ucuz ve kaliteli hizmetin sunulacağı BELEDİYE SOSYAL TESİSLERİ yapılacak.

RAYLI SİSTEM VE TRAMVAY
29- Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi yapılacak.
30- Dağkapı, Fakülte arasına teleferik hattı çekilecek
31- İhtiyaca binaen yeni köprülü kavşaklar yapılacak(trafik çözümüne katkı sağlaması için kavşaklar en az üç veya dört katlı olarak inşa edilecek )

32- Şehrin imar durumunun elverdiği ölçüde Raylı sistem ve tramvay ulaşım sistemleri döşenecek.
33- Yenilenebilinir enerji kaynaklarından ciddi manada istifade etmek ve bu hususta yatırım yapmak isteyen müteşebbis kişilere her türlü kolaylık sağlanacak. Gerekirse yap işlet devret sistemleri ile faydalı yatırımlar teşvik edilecek.
34 - Çöp kutuları yer altına alınacak.

35 - Evlerde ve işyerlerinde çöplerin ayrı çöp torbalarına konarak ayrıştırılması sağlanacak. Sokak ve caddelerde cam, plastik, kağıt ve ev atığı için ayrı ayrı çöp kutuları konulacak.

36 - Yeni yapılacak binaların alt katında çöp konteynırları için odalar ayrılacak, üst katlardan buraya açılan şaftlar ile çöplerin buralarda toplanması sağlanacak.

37- Çöplerin ayrıştırılması, ayıklanması ve geri dönüşümü için tesisler kurulacak. Katı atık ve tıbbi atıkların ayrıştırılması, değerlendirilmesi, bertaraf edilmesi için tesisler yapılacak.

DİYARBAKIR İÇİN ÇOK BÜYÜK PROJELERİMİZ VAR
Yılmaz, bu projeler dışında Diyarbakır için çok daha fazla projeleri olduğunu ve bunları daha sonra açıklayacaklarını ifade ederek “Bunların haricinde başka projelerimiz de mevcuttur. Önümüzdeki günlerde basın açıklaması ile kamuoyuna görselleriyle beraber duyuracağız” dedi.