DİYARBAKIR – Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı binasın da Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hoca’nın 3. Vefat yıl dönümü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasıyla Erbakan Hoca’nın üç farklı kimliğine değinildi. Bilimsel, siyasal ve kişisel kimliğine vurgu yapıldı.

 

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Necmeddin Erbakan’ın “Bir ülkenin en büyük gücünün, tankı, topu, parası değil, imanlı ve inançlı evlatlarıdır.” Sözlerini hatırlatarak,  “Erbakan Hoca her şeyin başında manevi kalkınma derdi. Manevi kalkınma olmadan maddi kalkınma ile toplumun huzur bulamayacağını söylerdi.”  Dedi.

 

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan, Refahyol Hükümetine karşı, askerin, medyanın, sermayeyenin, bürokrasinin ve STK'ların çok çalıştığını ifade ederek bu çevrelerin, ödüllerini banka kurarak, bankaların içini boşaltarak aldığına dikkat çekti.

 

İl Başkanı Bozan açıklamasını şöyle sürdürdü: “O dönem 22 özel banka batırıldı, 4 kamu bankasının içi boşaltıldı. Türkiye yıllarca 28 Şubat'ın aktörlerinin hortumladıkları 253 milyar TL (eski 253 katrilyon TL) maliyete katlanmak zorunda kaldı.”


Bozan İslam Birliğinin oluşmasıyla İslam Âlemindeki sömürü ve katliamların son bulma riskine karşı Küresel Güçlerin başını çeken Amerika’nın yerli iş birlikçileri üzerinden darbenin yapılmış olması.

 

28 Şubat’ın Türkiye’ye verdiği bunca zarar ve on binlerce kişinin mağduriyetine rağmen AK Parti iktidarının ciddi bir soruşturma açtıramadığına vurgu yapan Bozan son olarak,“Bizler hep 28 Şubatın Asker, Medya ve Sermaye ayağı olduğunu söyledik ve açılacak davalarda bunun göz önüne alınması gerektiğini dile getirdik. Ama Maalesef ağırlıklı askerlerden oluşan 103 kişiyle başlayan bir dava açıldı ve tek bir tutuklu kalmadan gündemden düşürüldü.” ifadelerini kaydetti. (Ali Gültekin, Mustafa Kaynak-İLKHA)