VAN- Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından taşra teşkilatında yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin arttırılması amacıyla Aday Din Görevlileri Hazırlayıcı Eğitim Kursuna katılan 97 imama sertifikaları verildi. İmamların sertifikaları Abdulhakim  Arvasi   Eğitim Merkezinde Vali Aydın Nezih Doğan tarafından verildi. 

“Din görevlisinin görevi sadece 5 vakit Namaz kıldırmakla sınırlı değil”
Burada konuşan Vali Doğan, Din görevliliğinin kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Din görevliliği halkla bire bir temas halinde olduğundan,  öncelikle kendimizi geliştirmemiz lazım ki topluma bir şeyler öğretebilelim. Bu kursların temel görevi de budur.  İnsanlar hayatlarını yaşarken inandıkları dinin temel kültürlerini dikkate alarak yaşamaya çalışırlar.  İnsanları doğruya ve iyiye sevk edin, kötü ve çirkin işlerden de uzak tutmaya çalışın. Din görevlisinin görevi sadece 5 vakit Namaz kıldırtmakla sınırlı değildir. Bugün ülkemizin en büyük temel meselesi  Ekonomi, Sağlık, Güvenlik  değildir.  Bizim temel meselemiz yetişmiş insandır.  Yetişmiş insan bütün sektörleri etkileyebilen bir faktördür.  Eğer elimizde kaliteli bir beşeri sermaye yoksa  kendisini topluma vakf etmiş  beşeri sermaye yoksa  gelişmeye açık toplumsal  beşeri sermaye yoksa  Birçok sektörde başarılı olmamız da söz edilemez.   Bu nedenle sorumluluklarınız büyük.  Eğer huzurlu bir toplum  istiyorsak sorumluluklarımızı layıkıyla yerine getirmemiz lazım. Bu mesleğin sorumluluğunu gereğince yerine getirebileceğinize inanıyorum.  Meslek hayatınızda başarılar diliyorum.” diye konuştu. 

Vali Doğan,  yapılan konuşmaların ardından  kursu başarı ile tamamlayan Aday Din Görevlilerine sertifikalarını verdi. (Murat Dalgın-İLKHA)