DİYARBAKIR- Çınar İlçe Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 2013 yılı yağlı tohumlu bitkileri pamuk, dane mısır ve soya fasulyesi yetiştiren çiftçiler desteklemelerinden faydalanmak isteyen çiftçiler için başvurular başladı. Dosya alımı başvuruları 1 Nisan’da sona erecek. 

Yağlı tohumlu bitkileri yetiştiren çiftçiler desteklemelerinden faydalanmak için, İ ve ilçelerde bulunan  Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüklerine ne başvurabilirler.

Çınar ilçesinde, yaklaşık 120 bin dönüm sahibi bin kişinin başvurması beklenen destekleme başvuru ödemelerinden faydalanmak isteyen çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçiler, müstahsil makbuzu, borsa beyannamesi ve kimlik fotokopisi ile Çınar ilçe tarıma başvurabilirler.A 

lınan koordinatlarla uydu üzerinden yapılacak incelemenin  ardından, hak sahiplerine ödenecek miktar belirlenip, listelerin askıya çıkması ile, çiftçilere gereken destekleme ödemeleri yapılacak. 

Yaklaşık 20-25 milyon liranın ödenmesi beklenen desteklemelerden faydalanmak isteyen çiftçilerin, mağdur olmamaları için gerekli evrakları en geç 1 nisana kadar bağlı bulundukları Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Müdürlüklerine ulaştırmaları gerekiyor. 

Başvuru için, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilerden istenecek  evraklar, müstahsil makbuzu, borsa beyannamesi ve kimlik fotokopisi olduğu belirtildi. (Vedat Aydın-İLKHA)