BİNGÖL-Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aile Sağlığı Merkezini tek çatı altında buluşturan ve girişindeki ay yıldızlı figür ile Türkiye`nin ikinci ay yıldızlı kamu binası olma özelliğine sahip merkez ile 5 ambulansın hizmete verilmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı. 

Bingöl İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir`in açılış konuşmasıyla başlayan programda Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan’ da bir konuşma yaptı.

"Türkiye son 10 yılda çok büyük mesafeler aldı’’
Sağlık alanında yapılan atılımlara dikkat çeken Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ‘’Biz de Türkiye İstatistik Kurumu olarak bazı çalışmalar yapıyoruz. Mutluluk endeksi dediğimiz bir çalışmamız var. İnsanlar ne ile mutlu olur diye bakıyoruz. İnsanları mutlu kılan birçok faktör var fakat iki tanesi ön plana çıkıyor birincisi aile, ikinci sağlık. Bu iki unsur insanların mutlu olmasında en belirgin unsur bizde hükümet olarak başından beri dört alana öncelik vereceğiz dedik. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Yatırımlarımızı ve projelerimizi buna göre ayarladık. Bütçemizden en yüksek payı eğitime veriyoruz, sağlığa veriyoruz. Yeni personel alımlarında en büyük desteği yine Eğitime, sağlığa, adalete, emniyete veriyoruz. Türkiye son 10 yılda çok büyük mesafeler aldı." dedi. 

"Bingöl`de sağlık alanında sessiz bir devrim yaşandı’’
Bakan Yılmaz, Bingöl`de sağlık alanında sessiz bir devrim yaşandığını belirterek, "Zaman içerisinde gerçekleştiği için, her yıl gerçekleştiği için, bazen fark edemiyoruz ama bir geçmişe baktığımız zaman 100 milyonun üzerinde bir yatırım var. Bunlar inşaat yatırımı donanımı, personele getirilen imkânı saymıyoruz. Bunlarla birlikte sağlık alanında Bingöl`de yeni bir döneme girdik. Şuanda bütün ilçelerimizde tamamladık tesislerimizi, sadece Kiğı ilçemiz kaldı onu da bu sene gerçekleştiriyoruz. Adaklı entegre hastanemizi de hizmete alacağız. Devlet hastanemizi yeniliyoruz koğuş sistemi bitecek artık. Odalarda birer, ikişer, üçer kişilerin kaldığı modern, insanımıza yakışır bir devlet hastanemizi şuanda inşa ediyoruz. O bitince eski hastaneyi yıkıp, yeniden diğeriyle bütünleşecek şekilde gerçekleştireceğiz" ifadelerine yer verdi. 

"Biz hiç kimseye efendilik yapmak için bu makamlarda değiliz’’
Sağlık alanında olduğu gibi diğer alanlarda da hizmetlerimizi yaptık yapmaya devam edeceklerini belirten Bakan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: ’’Biz hep şunun altını çiziyoruz. Söz söylemek kolay, slogan atmak kolay, ideolojik bir takım söylemlerde bulunmak kolay, yıkmak kolay, eleştirmek kolay hakaret etmek kolay ama biz toplum olarak şuna ihtiyaç duyuyoruz; yıkmaya değil, yapmaya ihtiyacımız var. Boş sözlere sloganlara değil, icraata ihtiyacımız var. Bugüne kadar Bingöl halkı bizi mahcup etmedi, bize destek verdi bizde buna karşılık Bingöl halkından aldığımız güçle halkımıza hizmet etmeye çalıştık. Biz hiç kimseye efendilik yapmak için bu makamlarda değiliz. Beylik ağalık yapmak için bu makamlarda değiliz. Biz toplumumuza hizmet etmek için, hizmetkâr olmak için bu makamlardayız bundan sonra da aynı anlayışıyla devam edeceğiz." 

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelelerini kesen Bakan Yılmaz, binalarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. (Nihat Kanat-İLKHA)