HABER MRK -  Türkiye`de 2010 yılında 1,44 milyon ton olan tavuk eti üretimi 2013 yılında yüzde 22 oranında artarak 1,76 milyon tona yükseldi. 

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2012 yılında tavuk eti üretimi 9,5 milyon ton olarak gerçekleşirken 2012 yılında Türkiye 1,72 milyon ton üretimi ile AB ülkeleri arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye`yi sırasıyla Birleşik Krallık (1,37 milyon ton), Polonya (1,27 milyon ton), İspanya (1,13 milyon ton), Fransa (1,04 milyon ton), İtalya (922 bin ton), Hollanda (889 bin ton) ve Almanya (864 bin ton) izledi. 

Türkiye’de eti tüketilmek için kesilen bir tavuğun 2012 yılı ortalama ağırlığı (karkas ağırlığı) bin 645 gramla AB ortalamasının üzerinde gerçekleşti. AB ülkelerinde bu ortalama bin 565 gram civarında ve karkas ağırlıklar ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. 

İspanya bin 879, Macaristan bin 821, İtalya bin 781 ve Polonya bin 715 gram karkas ağırlık ile ortalamanın üstünde yer alırken, Fransa bin 293, Avusturya bin 262 gram ile ortalamanın altındadır. Birleşik Krallık bin 501 gram ile Almanya bin 449 gram ile ortalamalar civarında gerçekleşti.  (İLKHA)